ISSN 1308-8483
İmza Günümü beklerken… / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 19.4.2013    


İmza Günümü beklerken…


Ütü masasını kurdum. Çoktandır kullanılmadığından katlanmış halde duruyordu! Ütümü de arayıp bulmalıyım hangi köşeye tıkıştırdıysam! Kendi orijinal kutusunda duruyordu en son. Uygulayanlar bilir, ütüsüz yaşam harikadır! Tek yapmanız gereken giysilerinizi asarken dikkatlice düzgün asmanızdır, kat ve iz yapmasına izin vermeden. Ah tabi bir de kuruduktan sonra ipten toplama ve düzgün bir şekilde el ütüsü yapma faslı gelir ki “aaa yeter” dedirtebilir insana…

Neler söylüyorum, ne kurutması ne çamaşır ipi, ayol insanlar artık kurutma makineleriyle iş görüyorlar. Kim ipe asıyor ki çamaşırını? Hele de çalışan anneler şehirlerin kirli havasını, isini öne süren kalabalıkça bir şehirli kadın güruhunun çoktandır kurutma makinesi var.

Ütüydü asıl odağım, nereden geldim kurutma makinesine! Ütülü yaşamı ve ütüyü reddettiğimden bu yana el ütüsü yapıyordum. Tam 15 yıldır. Rahmetli babaannem gibi düzgünce katlayıp elimle sıvazlıyordum giysilerimi ve dolabıma asacaksam da önce katlayıp iyice bir çekiştirip düzleyerek öyle asıyordum askılara. Peki, ne oldu da ütü masasını kurup, ütüyü hatırladım?

23 Nisan günü yapılacak olan imza günüm için elim ayağıma dolaşınca ütü olayına can simidi gibi yapıştım! Ütüden medet umuyorum anlayacağınız… Giysilerimi hiç ütülemezken nereden çıktı bu! Ben anlayamıyorum ki, size anlatayım…

Basılmış ilk kitabımın heyecanı mı desem, çok da istediğim bir baskı olamamasının iç ezikliği mi desem, kafam karışık. ilkler acemilikleriyle ergen çocuklar gibi afallatırlar ya insanı, işte öyle… Pek çok kaygı ve heyecanı barındırıyor bu hassas kalbim. Serçe ürkekliğiyle uçuşuyorum oradan oraya. Az değil, dokuz yılın ürünü olan Foça Mutfak Kültürü kitabımın artık benden çıkıp gerçek sahiplerine ulaşacağı gün geldi çattı. O yüzden heyecanlıyım dostlar.

Heyecanlı ve karışığım bugünlerde. Ütü yaparak rahatlayabilir miyim?

Ütülü düzgün bir giysiyle, düzeltip düzenleyemediğim şeylere mi atıfta bulunuyorum acaba!

Bekliyorum hepinizi, gelirseniz sevinirim.

23 Nisan 2013 Salı günü, saat; 19.00 da, Foça Tarihi Merkezi’nde.

Foça Belediye Meydanı - Foça/İZMİR



Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


3426











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)