ISSN 1308-8483
Foça'ya Sosyal Market / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 23.12.2014    


Foça'ya Sosyal Market


Foça’dan yine güzel sesler yükseliyor. İnsana dair insanca paylaşım sesleri bunlar...

Çevresel kirliliğe maruz kalan dünyamızın; “satın al – tüket - yoket” düsturuna kapılarak giderek kısır döngüye düşmesi, duyarlı pek çok insanı yeni oluşum arayışlarına sürükledi. Dünyanın medeni ve aklı başında insanları gereksiz harcamalardan kaçınır oldular artık. Pek çoğu ellerindeki kullanmadıkları her türlü eşyayı diğer insanlarla paylaşmaya başladılar.

Bazıları değişim şeklinde, kullanmadıklarını verip ihtiyaç duyduğu eşyayı talep ederek takas yoluna giderken, bir kısmı da sosyal merkezler ve sivil inisiyatifler kanalı ile kullanmadığı eşyasını paylaşıma açıyor. Hani “olanın olmaya borcu var” diye güzel bir atalar sözümüz var ya, işte hesap!

Bu davranış, salt “iyilik etme” tatminiyle sınırlı bir eylem değil. Herkes farkında ki; yeni bir eşyanın üretimi için kaç işçi sağlıksız koşullarda çaışıyor, kaç insan kimyevi maddelerden hastalanıyor, kaç ton temiz su ziyan oluyor! Ulaşımı, kesilen ormanları, yok edilen ekilebilir toprakları, çevresel faktörleri saymıyorum…

Daha çok satın alabilmek için daha çok kirletmeye hepimizin karşı olacağı zamanları yaşıyoruz artık. İşte bu yüzden, Foça Belediyesi’nin “Sosyal Market” projesini yürekten destekliyorum.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve proje koordinatörü Çidem Dirim Foça için yine çok yararlı bir oluşum gerçekleştirmişler. Kutlamak gerek.

Sürdürülebilir temiz yaşamlar ve paylaşımcı iyilik hareketleri için bu gibi oluşumlar şart.

Foça Belediyesi'nin ihtiyaç sahiplerine yardım malzemelerini toplayarak ulaştırmayı amaçladığı Sosyal Market, mekan olarak Bağarası Halim Foçalı Çok Amaçlı Salon’da vücut bulmuş. Hazırlıklar son sürat yapılmaktaydı dün, her gelen eşya elden geçirilip ütüleniyordu. Neler yoktu ki raf ve askılarda; takım elbiseden tişörte, kaftandan tuvalette, paltoya, yeleğe, ayakkabı ve terlik çantadan gelinliğe kadar yelpaze oldukça geniş. Eşikteki beşikteki herkes için...

28 Aralık günü de açılışı yapılacakmış, haydi hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenlerin elleri dert görmesin…












Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


3576











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)