ISSN 1308-8483
Bayram tatilinin ardından... / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 21.11.2010    


Bayram tatilinin ardından...


ARMAĞAN GÜN

Kasımın sonunda
güneşe teşekkür ettim
yaz armağanı gün için

İhsan ÜREN


Dokuz gün boyunca limonata gibi bir hava hakimdi Foça’da. Ege Bölgesi şanslı bölge olarak kuzeyden güneye, doğudan batı kıyılarına mevsim normallerini aşan iklimiyle herkese pek keyifli günler yaşattı. Bu uzunca bayram tatili bütün çalışanlara, öğrencilere ve esnaf kesimine çok iyi geldi. Kiminle konuşsam halinden memnun.

Ben niye bu kadar memnunum? Ehh, herkes mutlu olunca ben de “mutlu” oluyorum! Düşünsenize bütün bayram süresince tek bir boş günümüz geçmedi. Gelen, geçen, rüyasında gören bütün eş dost, bir merhabalık da olsa uğradı, buluştuk her biriyle ayrı ayrı… Bütün bunca lafı niye ediyorum? Acilen sadede geleyim; Benim bayram tatilim pek ganimetli geçti!

Erken hasat sızma zeytinyağları mı gelmedi, çiziklik ve çıtlatmalık yeşil zeytinler mi? Soslar, turşular, biberli tarhanalar, tatlılar, hazırcacık yapılmış otlu börekler, Niğde usulü zeydanlar, kıtır tarhanalar, möcüklü süper kurabiyeler, kıtır helvalar, Ayvalık ayvaları, Emiralem mandalinaları derken şımardım da şımardım… Foça’da tutulan olta balıklarına sıra gelmeyecek bu gidişle…

Anlatılacak çok şey var. Her yöreden gelen yiyeceğin öykü ve fotoğrafını not alıyorum, en kısa zamanda paylaşacağım buradan.



Havaların güneşli olması zeytinlikleri de şenlendirdi bu bayram, Ege’ye gelen misafirin bir ayağı zeytinliklere basmasa olmazdı, bayram misafirleri zeytin ağaçlarının arasında zeytin çalı çırpısıyla yaktıkları ocaklarda kurban eti ve balık ızgaralar yaptılar. Çaylar demlendi, zeytinler toplandı, genç yaşlı herkes bir araya geldi, çoluk çocuk internet, play station ve tv ekranlarından bir süreliğine de olsa uzaklaştı.

Foça’da konaklayan yerli bayram turistleri, geldikleri kentlere birer ikişer döndüler, asker aileleri ve izine çıkan askerler de bugün dönmüş olacaklar.

Herkes dinlenmiş ve tazelenmiş olarak, okulu, kışlası, donanması, memuriyeti velhasıl görevi başına dönecek ve günler kendi hızında geçmeye devam edecek…

Her şey olması gerektiği gibi, değil mi?

ARMAĞAN GÜN

Kasımın sonunda
güneşe teşekkür ettim
yaz armağanı gün için

İhsan ÜREN



Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


2803











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)