ISSN 1308-8483
Filika'da Eski Yıla Veda / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 27.12.2010    


Filika'da Eski Yıla Veda


Yılsonu müsameresine çıkmış çocuklar gibiydik Filika’da… Filika dediysem, denizin üzerinde değil, denize azıcık kenardan bakan bir “meyhane Filika” bu. Yüzü Atatürk Anıtı’na dönük, köşe kapmaca oynayan poyrazın yalayıp geçtiği hoş ve sakin bir köşe.

Yılbaşı gecesinin erkencileri, eski yılın hesap kovucularıyız biraz. Tek isteğimiz dostlarla beraber olup, kendimizce eğlenmekti… Masum sevgilerimizi ceplerimize koyup aldık soluğu Filika’da. Sıcak bir şömine önü masasında demlendi koskoca bir yıl. Hesap defterlerimizin envanterini tutmadığımız, yeni heyecanların ağır bastığı bir yıldı kovaladığımız.

Filika, restoranla meyhane konseptini bir arada yakalamaya çalışan sıcak bir mekan. Özlem Hanım’ın sevecen karşılamasıyla başladığımız geceye, Filika mezelerinin tadına bakılarak devam edildi. Yoğurtlu ve otlu mezelerin yanı sıra ara sıcaklardan patlıcanlı Girit böreğini tavsiye ediyorum.

Ferah bir mekan. Eski İstanbul’un kaliteli esnaf lokantalarının havasını kokladım sanki biraz. Alışık olduğumuz dar alanda kısa paslaşılan meyhanelerden değil Filika. Yılbaşı, doğum günü, yıldönümü gibi kalabalık kutlamaların yapılabileceği, aile ortamı duygusunu da elinde tutan genişçe bir restoran.

İster Beşkapılar’ı dolanın, ister Belediye Meydan’ından Hamam Sokağı'na kıvrılıp denizi gördüğünüz Avni Erbaş Caddesi’ne gelin ya da terminalden İNG Bank sokağına saparak. Foça’nın neresinden gelirseniz gelin Büyükdeniz’de Filika’yı fark edersiniz. Zaten, vakit keraat vaktiyse tayfalar çoktan yapışmış olurlar küreklere…



2010 Yılına her fırsatta güle güle demek de ayrı bir keyif. Diyorum ya; Eski yılın son ayının veda günlerinde çocuklar gibi eğlenir olduk. Eğlenmek! Nedir sahi eğlenmek; İnsan ruhunun her an değişen envanterini olabildiğince hoş tutma çabası olabilir mi? Her şeye rağmen gülüp eğlenebilmek nasıl da insanca…

Mutlu Yıllar

Filika Restaurant-Meyhane
Büyükdeniz Avni Erbaş Cad. No: 12
Foça / İZMİR
Tel: 0232 812 66 03
0532 608 61 41
0532 641 39 34

(Filika Restorant & Meyhane yılbaşı programı)




Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


3733











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)