ISSN 1308-8483
Foça’nın tehlikeli babası! / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 20.7.2011    


Foça’nın tehlikeli babası!


Değirmenli Tepe’nin yanındaki kara yolundan güm diye girilir Foça’ya! Öyle birden bire giriştir ki neye uğradığınızı anlamadan kendinizi kentin göbeğinde bulursunuz. Foça’nın yegane kent girişi olan bu yokuştan aşağı iniş için söylenecek çok şey vardır!

Birçok tehlikeli kazanın son anda önlendiği veya kafa kafaya girildiği bu tehlikeli yolun kente bağlandığı baba ya da döner kavşak, her gün sayısız sürücüye keskin fren yaptırmaktadır. Bölgeye aşina taşıt sürücüleri, oradaki döner kavşağın aslında dönmeyen tehlikeli kavşak olduğunu bildiğinden tedbirli davranıyor peki ya yabancı sürücülere ne demeli? Onlar tam girişteki babanın işlevsizliğinin farkına varamadan, normal seyrindeki diğer taşıtlara bindiriyorlar, üstelik de babayı dönmekte bir bahis görmeden ve hızlarını azaltamadan!!!

Gezip görmek, tatil yapmak üzere bir kente ilk defa geliyorsunuz ve ilk gördüğünüz döner kavşakta kavşağı dönüş istikametinde “şehir merkezi” levhası görüyorsunuz ve pat diye kırıyorsunuz direksiyonu merkeze doğru. O anda kendi yolunda seyreden araçlar varsa yandınız. Biz bu duruma o kadar alıştık ki, üzerimize süren şaşkın ve haklı sürücüyü uyarmak amacıyla yol ortasında durup kornayla uyarmak zorunda kalıyoruz. (Korna çalmayı ilkellik saymamıza rağmen!)

Ve çok merak ediyorum; Bu kavşağın mobese kameraları var mı, varsa bu gerçeği an ve an kaydetmiyor mu?

Yetkililerce bu satırlarımın bir uyarı olarak ele alınmasını rica ediyorum. Tatil mevsiminin hüküm sürdüğü şu son günlerde bu döner kavşak tehlike saçmaya devam ediyor. Kavşağın iyileştirilmesi için, çok ölümlü trafik kazalarının gerçekleşmesi mi gerek? Bu absürd girişin farkında olunmadığına inanmak istemiyorum! Gerçekten istemiyorum…



İzmir, Menemen ve Bağarası istikametinden kara yoluyla Foça (Eskifoça) Kent merkezine giriş.


Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


2904











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)