ISSN 1308-8483
Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi bugün toplandı / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 29.2.2012    


Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi bugün toplandı


Öyle soğuk bir gündü ki soğuğun sertliğinden kar bile yağamadı. Gün boyu tek tük bulgur gibi atıştırdı ama devamı gelmedi. Poyraz epey güçlüydü, öyle ki Küçükdeniz bile çalkantılıydı ve hayrettir Salı Pazarı da üçte bir küçülerek kurulmuştu. Sebze ve yeşillikler yok denecek kadar az çeşitliydi. Öyle anlaşılıyor ki; bu hafta evlerde kuru fasulye, nohut, mercimek türü bakliyatlar bolca pişecek. Biraz da derin donduruculara gömdüğümüz yaz sebzelerimizi pişirdik mi haftayı kurtarırız. Yazdan bamya, barbunya, börülce, bezelye vs koymuştunuz değil mi? Ege'de durum böyleyse varın başka bölgeleri siz düşünün.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi her zamanki sıcak fuayesinde Foçalı kadınları ağırlıyordu. Bildiğiniz gibi Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi olağanüstü toplantısı da vardı bugün. Önceki toplantıya göre daha az kişi gelmişti ama görev alan ve alacak olan üyelerin hepsi oradaydı.

Başkan Ayla Aksoy'un yönettiği divanda, yürütme kurulu sekreteri Göksel Acar'ın da katkılarıyla yeni çalışma grupları oluşturuldu. Başta "El Emeği Grubu" olmak üzere, Kültür Sanat, Eğitim, Doğal Afetler ve Kadın Sağlığı Grupları oluşturulup grup yöneticileri belirlendi.

Yasemin Uzunöner El Emeği Grubu'na, Nuray Çiloğlu Kültür Sanat, Yıldız Tuncer Eğitim, Süheyl Öztürk Doğal Afetler, Filiz Aytuğ da Kadın Sağlığı grup yöneticiliklerine getirildiler. Toplantı bitiminde grup üyelikleri konusunda çalışmalara hemen başlayan hanımlar, bütün Foçalı hanımları bu çalışma grupları içinde görmek istediklerini belirtip çağrıda bulundular.

Foça ve en uzaktaki mahalleler ile köylerindeki kadınları da kapsayacak olan bu çalışmalar isteyen bütün hanımların gönüllülük esasına dayanıyor. Bütün bu gruplar içinde öne çıkacağını düşündüğüm El Emeği Grubu, kadınların aile bütçelerine katkı sağlayabilmelerini de hedeflediğinden katılımı yoğun olacaktır tahmin ediyorum. Takı başta olmak üzere, örgü, dantel, resim, ahşap boyama, keçe gibi el emeği ürünlerini satış olarak değerlendirmek isteyen bütün hanımlara buradan duyurmuş olayım.

Haydi hanımlar...





Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


3155











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)