ISSN 1308-8483
GÜZEL BİR ETKİNLİKTİ... / Recep BOZKURT
Recep BOZKURT    
  Yayın Tarihi: 30.5.2013    


GÜZEL BİR ETKİNLİKTİ...

Okullardaki sosyal, sportif ve sanat etkinliklerinin çocuğun kimliğini, kişiliğini oluşturarak aldığı eğitimin kalıcılığını sağlayan, onu mutlu ederek okula bağlayan çalışmalar olarak gördüğümden çok önemserim. Bundan dolayı hemen her fırsatta bu etkinlikleri izlemeye çalışırım.

28 Mayıs 2013 günü Reha Midilli Kültür Merkezi'nde düzenlenen Reha-Necla Midilli İlköğretim Okulu 4/A Sınıfı'nın mezuniyet günü etkinliğinde de bu nedenle bulundum. Bir eğitimci gözü ve gönlüyle izlediğim bu kültür olayından büyük zevk aldım; zaman zaman çok heyecanlandım, bazen de gözyaşlarımı tutamadım.

Bu yaşlardaki (10-11) çocuklardan böylesine bir kültür olayını ortaya çıkarmak herkesin harcı olmadığını bilenlerdenim. Bundan dolayı Nihal AMAÇ ve ekibini, onları destekleyen yöneticilerini gönülden kutladım; öğrencileri de gurur ve sevgiyle kucakladım.

Değerli Okuyucular, övünmeyi ayıp sayarım; kendimden söz etmekten utanırım ama bu yazının tam anlamını verebilmem için bu kez affınıza sığınarak kendimden söz edeceğim.(*)

Eğitimin hemen her kademesinde çalışmış, ömrünü bu işe vermiş biri olarak söyleyebilirim ki: Eğitim sürecindeki en zor, en önemli aşama İlköğretimdir, İlkokul Öğretmenliğidir. Çocuğun bu dönemi, yalnızca önündeki eğitim yılları için değil, bütün ömrü boyunca kendini hissettiren; tutum, davranış, düşünce bütünlüğünü sağlayan, yaşamına yön veren bir dönemdir de ondan...

Hep söyler, hep yazarım; ister bizim ülkemizde olsun ister diğer uygar ülkelerde olsun eğitimde en etkin, en büyük unsur öğretmendir. İyi Okul Yoktur, İyi Öğretmen Vardır. Nerede İyi Öğretmen Varsa Orası İyi Okuldur...

Uygar ülkeler, uygarlık yollarının taşlarını İyi Öğretmenlerle, usta öğretmenlerle döşemişlerdir, bu böyle biline...

4/A Sınıfı Öğretmeni Nihal Amaç'ın öğrencileri, velileri çok şanslı. Nerden biliyorsun, derseniz, hemen söyleyeyim: Öğrencilerine dört yıllık süre içinde vermiş olduğu zorunlu bilgiler yanında kazandırdığı temel davranışların, hedeflerin neler olduğunu bizzat torunumda gördüm; yetkin eğitimciliğinin, çalışkanlığının dört yıl boyunca sıkça tanığı oldum.

Nihal AMAÇ, meslek yeminine de gönülden bağlı bir öğretmen. Öğrencilerini de çok seviyor. İşte bundan dolayı ulusumuz da şanslı…

Ne güzel…

Bilimde, sanatta, ekonomide almış başını gitmiş ulusların bunu neye borçlu oldukları bilinendir ama ben bir kez daha yineleyeyim: Eğitim ve Öğretim İşlerini Çok Ama Çok Ciddiye Alıyorlar; İyi Eğitimci, İyi Öğretmen Yetiştirmeyi ve Onlara En İyi Olanaklar Sağlamayı Amaç Ediniyorlar; İnsana Yapılan Yatırım İçin Her Türlü Özveriye Katlanıyorlar ve Sonra da Dev Adımlarla İlerliyorlar…

Ah.. bunu bir de biz bilebilsek!...

(*)-İlkokul öğretmenliği, Okuma-Yazma Okulu Öğretmenliği, Ortaokul Öğretmenliği, Lise ve Meslek Lisesi Öğretmenliği, Yüksekokul Öğretmenliği, Öğretmenleri Yetiştirmeye Yönelik Hizmetiçi Öğretmenliği.


Recep BOZKURT

recboz48@gmail.com


2366











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)