ISSN 1308-8483
ECZANEYE ELVEDA YAŞAMA MERHABA / Ecz. Önder AYTUĞ
  Yayın Tarihi: 23.12.2013    


ECZANEYE ELVEDA YAŞAMA MERHABA

Sevgili dostlarım,

1976 yılında 27 yaşında gencecik bir eczacı olarak başladığım ve hiç aralıksız bugüne kadar devam ettiğim eczacılık kariyerimi 2013 yılının bitişiyle sonlandırmaya karar verdim.

Bana inanıp güvenmeniz, eczacınız kabul ederek destek vermenizle ailemi rahatlıkla geçindirip iki güzel evlat büyüttüm. Onlar evlendi ve bana üç eşsiz torun verdiler. Benim eczanemi açtığım yıl doğan çocuklar bile bugün 37 yaşında oldular. Genelde biz eczacılar, kendi işimizi yaptığımız için, geliri de güzel olduğundan ölene kadar bırakmayız eczanede çalışmayı….

Ben bu kısır döngüyü kırmak istiyorum.

Çünkü hayatımın amacının sadece eczanede çalışmak, ilaç almak, ilaç vermek, çek yazmak, para kazanmaktan ibaret olmadığına inanıyorum.

Yaşlandığımda kaçırdıklarım ya da kaybettiklerim için ‘’keşke’’lerim olmasın istiyorum.

Yaşamımın kontrolünü otomatik pilottan çıkarıp, kendi, elime almak istiyorum.

Artık işimle özdeşleşmek istemiyorum.

Çok özlediğim torunlarım geldiğinde onları yarım yamalak görüp eczaneye gitmek yerine doya doya zaman geçirmek istiyorum. Onları rahatça ziyarete gidebilmeyi ve bir daha geri gelmeyecek olan büyüme aşamalarını doyasıya izlemeyi istiyorum.

Varoluşa tanıklık etmeyi; doğanın güzelliğini içime çekmenin zevkine varabilmeyi, rüzgarı, güneşi tenimde hissetmeyi istiyorum.

Yargısız, beklentisiz, koşulsuz, görevsiz yaşamayı öğrenmek istiyorum.

Sadece koşuşturmayla geçen bir ömrüm olsun istemiyorum. Sakin ve dingin olmak için zaman ayırmak, sessizliğin sesini dinlemek istiyorum.

Hitit yazıtında yazıldığı gibi; bir çiçeğe bakmak için yavaşlamayı, güzel bir kitabı okumayı, balık avlayabilmeyi, AN’ı yaşama sanatını başarabilmeyi denemek istiyorum.

Bedenim, zihnim ve ruhum sağlıklı iken tüm bunları gerçekleştirmeyi hayal ediyorum.

Eczanemi kapatırken yaşamımda yeni bir sayfa açıyorum.

Ben kendim olma özgürlüğüme kavuşuyorum.

Aralık ayının son haftasını siz sevgili dostlarımla vedalaşma haftası olarak kabul ediyorum ve sizleri eczanemde vedalaşmak için bekliyorum.

SEVGİYLE KALIN……..


Ecz. Önder AYTUĞ



2382











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)