ISSN 1308-8483
GRİFON FOTOĞRAF TOPLULUĞU / Tuncay ARSLAN
Tuncay ARSLAN    
  Yayın Tarihi: 28.1.2009    


GRİFON FOTOĞRAF TOPLULUĞU

(Foça'nın Kültür Kapıları-1)


Şair Veysel Çolak: 'Bir kente kültür kapılarından girilmeli.' der. Sonuna kadar doğru ve akılcı bir söz. Bir kenti, bir beldeyi belde yapan özgünlüğü ve kendi kültürüdür. O beldenin hoşluğu, keyif vericiliğidir orayı diğerlerinden ayıran, özlettiren ve vazgeçilmez kılan, kendini sevdiren. Foça’mız da kendini sevdiren, özlettiren ve kendini vazgeçilmez kılan bir yer. Foça'yı böyle yaptığı için Tanrı'ya, doğaya Foça'yı geçmişten günümüze ulaştıranlara dua ediyorum. Bugün de Foça için çalışanlara, emek verenlere, Foça'ya bir kültür kapısı kazandıranlara teşekkür ediyorum. Bunlardan birisi Grifon Fotoğraf Topluluğu.

Geçenlerde belediyede tesadüfen gözüme ilişti serginin duyurusu. Sekreter bayana 'Bizim arkadaşlar mı?' dediğimde 'evet' yanıtını alınca çok sevindim. Birden geçtiğimiz mayıs ayına döndüm. (Mayıs 2008) Foça Tarım Açık Cezaevi Diş Hekimi sevgili arkadaşım Fuat Bey o günlerde bana fotoğraf topluluğu oluşturmak istediğini söyleyerek yardımcı olmamı istedi. Ben de ilgilenebileceğini düşündüğüm ne kadar arkadaşım varsa haber verdim. Belediye başkanımız Gökhan Bey de bizlere yer sağladı. Haftada bir gün (cuma 17,30) Çok Amaçlı Salonda kurslara başladık. Emekli eğitim uzmanımız Güner Tulca, resim kursu ve Foça Belediyesi Halk Müziği Korosu’ndan Zülal Hanım, Reha Midilli Anadolu Lisesi’nden Mehmet Akyürek öğretmenim, Reha-Necla Midilli Sağlık Ocağı’ndan hemşire Nurten Güler şimdi fotoğrafları ile Foça'nın kültürünü zenginleştiriyor, sanatını renklendiriyor.

Sergi 28-31 Ocak tarihlerinde Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde. Zamanın öyküsünü Foça'dan karelerle bir de böyle izleyin. Foça'ya bir de bu kültür kapısından bakın. Bu kültür ve sanat etkinliğini paylaşmak için, Foça'ya artı kültür-sanat zenginliği sunmak için, o büyüleyici fotoğraf karelerini sadece izlemeyin. O karelerin içine girin. Siz de GRİFONcu olun.

Sevgiler.


Tuncay ARSLAN



2595











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)