ISSN 1308-8483
FOÇA OTELLERİNDE HERKESE HER KESEYE BALAYI / Seyfi GÜL
Seyfi GÜL    
  Yayın Tarihi: 4.5.2014    


FOÇA OTELLERİNDE HERKESE HER KESEYE BALAYI


İzmir’in turistik ilçesi Foça yaz sezonuna hazırlanırken çoğunluğu butik türde olan oteller özel odalar ve uygulamalarıyla balayı çiftlerinden büyük ilgi görüyor. Gelin damat fotoğrafları için ilçeyi doğal fon olarak kullanan çiftler balaylarını da güzelliklerle bezeli ilçede geçirmeyi tercih ediyor.

Foça’nın en büyük tatil köyü Hanedan Resort, çiftleri ayırdığı özel odalarda ağırlıyor. Kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki tatil köyünde plaj keyfi, yüzme havuzları, açık büfe kahvaltı ve yemeklerle bütünleniyor. Aynı işletmecilere ait Hanedan Hotel (Küçük Hanedan) Foça kent içinde, Büyükdeniz sahilinde, denize sıfır konumda ve yine özel odalarıyla hizmet veriyor.

Büyükdeniz sahilindeki Kalyoncu Otel; antik eşyalar, minyatür bisiklet ve otomobil koleksiyonlarıyla dekore edilmiş lobisinden, deniz kabukları, kurumuş deniz kestaneleri ve Foça temalı eski yeni tablolarla albeni yaratıyor.

Bülbül Yuvası Butik Otel tarihi Beşkapılar Kalesi’nin üzerinde muhteşem manzarası ve sahibesinin kendi elleriyle yaptığı Foça ve dünya mutfağının leziz yemekleriyle bir başka hava estiriyor. Bülbül Yuvası’nda her biri balayı odası olarak ta kullanılabilecek 11 odaya Phokialıların tarihte kurduğu kolonilerin adları verilmiş. Caria, Velia, Alalia, Larisa, Massalia gibi. Alalia jakuzide deniz seyredilecek, Massalia deniz feneri karşısında hamam safası yapılacak şekilde dizayn edilmiş.



Küçükdeniz Limanı boyunca uzanan oteller ise, gecesi ve gündüzüyle kent yaşamıyla iç içe geçmiş. Günün 24 saatinde çıkılıp el ele kol kola gezilebilecek, sarılıp konuşulabilecek güzellik ve güvenlik içinde, Reha Midilli caddesi boyunca serpiştirilmiş.

Villa Dedem Otel’le bitişik olarak bulunan Karaçam Otel 1881 yılı yapımı tarihi binası, son derece modern olarak yenilenmiş dekoruyla Foça’nın en güzel yerinde hizmeti sürdürüyor. Suit balayı odaları gezi tekneleri ve Foça’nın muhteşem manzarasıyla huzur ve rahatlık vaat ediyor.

Geçen yıl sahiplerinin özel nedenleriyle kapalı kalan Antique Butik Otel bu yıl yeniden faaliyete geçiyor. Amphora ve Grand Amphora, Melaike, Sempatik Güneş oteller Foça Devlet Hastanesi civarında yılın tamamında hizmet veriyor.

Lavinya Butik Otel balayı çiftleri dahil çok özel müşterilerini, sahibi ve lezzet ustası Aydın Gökmen’ın kişiye özel menüleriyle ağırlıyor.

Geçtiğimiz sezon Yenifoça’da hizmete giren La Petra otel, balıkçı barınağı karşısında tarihi taş binanın havası, göze ve gönüllere hitabeden mobilya ve tefrişatı ile vazgeçilmez mekanlardan biri.

Foça’da balayı geçirmek isteyen çiftler için oteller her kese, her keseye ve her kesime hitap eder nitelikler taşıyor. Balayı çiftlerine özel oda servisi, talebe göre özel dizayn edilmiş mekanlarda, özel pişirilmiş akşam yemekleri, tercihe göre içkili içkisiz ikramlar, gece meyve ve aperatif servisi, sezon fiyatlarının yüzde onu kadar indirim, güleryüz ve yakın ilgi ortak özelliklerden. Rezervasyon sırasında gelebilecek özel talepler ise mutlaka değerlendiriliyor.



Akşam üzerleri balayı çiftlerinin (Ata Demirer- Özge Borak çifti gibi) fayton sefası yapması, Foça’yı keyifli kılan bir başka özellik.

Tüm oteller deniz kıyısında veya kısa yürüme mesafelerinde. Bazı oteller balayı çiftlerine bir günlük tekne gezileri de armağan ediyor. Otel özellikleri ve balayı odaları ile ilgili bilgilere web sayfalarından ulaşmakta, telefonla bilgi almak ve rezervasyon yaptırmakta mümkün..

Turizme ve Foça’ya gönül vermiş işletmeciler her yaştan çiftleri, birlikte yeni bir yaşama başladıkları günleri unutulmaz kılmak ve bir Foça aşığı yapmak için mekanlarına davet ediyor.


Bilgi ve rezervasyon için:

Hanedan Otel : 0 232 812 15 15
Hanedan Resort tatil Köyü: 0 232 812 36 50
Kalyoncu Otel : 0 232 812 81 36
Lavinya Otel: 0 232 812 54 83
Karaçam Otel : 0 232 812 14 16
Villa dedem Hotel : 0 232 812 28 38
Bülbül Yuvası : 0 232 812 51 52
La Petra : 0 232 814 80 88
Lola : 0 232 812 38 26




Seyfi GÜL



2661











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)