ISSN 1308-8483
YAŞASIN T-ATIL / Arzu DİNÇER
Arzu DİNÇER    
  Yayın Tarihi: 6.7.2015    


YAŞASIN T-ATIL


Tatil günleri, (yalnızlığı ile barışık olmayanlar hariç) her çalışanın dört gözle beklediği ve gelişi perşembeden mutlulukla beyinsel hazırlanan günler olarak hayat takvimlerimizde yerini alır.

Cumartesi günü çalışanlar! Sizleri duyar gibiyim, Pazar ya da işyerinizin uygun bulduğu bir gün mutlaka tatil yapıyorsunuzdur diye size hatırlatmada bulunarak, şu yaz sıcaklarında yüreğinize su serpeyim.

Tatil denilince gözümün hayal perdesine şunların gölgesi yansıyor:

Evde pet şişeden su içtiğimizde pencere kıyılarına atıp, çiğdem kabuklarıyla zeminde yeni ve orijinal tablolar oluşturmak,

Koltuklarımızda ızgara yağlarıyla, özenle yapılmış iri dalgalar oluşturup, her oturup kalkan da “Izgarayı sakın ha unutma” hatırası bırakabilmek.

Evimizin duvarlarında, aman tanrım bıçak uçları ile sevgimizin ölümsüzlüğünü, renklere olan aşkımızla da duygularımızı everip grafiti sanatını çok rahatlıkla icra edebilmek.

Hatta öyle ileri gidebiliyoruz ki; Karpuz kabuklarından gemiler yapıp, kendi donanmalarımızı odadan odaya (yediğimiz noktadan en ücra köşelere) yol almalarını beyaz tuvalet kâğıtlarını, çevremize saça saça izleyebilmek.

Eh tatildeyiz biz tatildeysek eminim evin mösyö Lavabosu da tatildedir deyip, küçük büyük artık ne üretebiliyorsak koltuk, sandalye diplerine bırakmak.

Yok öyle surat ekşitmek, hacet bu geldi mi dur diyemezsin ki. Doğal dönüşüm ne de olsa gayet organik evet evet ilkel benlik dürtüsü #diren!

Tabi evimizin içinde beş değil on amfi ile müzik de dinlemeliyiz, zira tatilde sağır sultan biz değil miyiz, paşa gönlümüz ruhunun gıdasından mahrum mu kalsın?

Oh be yaşasın tatil. Şimdi tatil gününü dışarıda geçirmeye kalksan, yine evde ızgaranı yapacaksın (zira mangal yapmak yasak! Duman – koku - yangın riski sebebiyle), meyvelerin yıkanacak - kesilecek kutulanacak, organik atıklar için ayrı çöp torbası, kâğıt dönüşüm için ayrı vs… vs… ha bir de hacetten ötürü paralı ihtiyaç giderebileceğin mekân bulacaksın. Tatil değil eziyet kardeşim! Oysaki ev de tatil yaptığında ye, iç, rahatla hiç kendini kasma.

Tatil güzel şey vesselam aklı, mantığı, görgüyü, insanlığı evin dışında bırakıp evde olsak da!

İyi tatiller,

Sevgilerimle.




Twitter: @arzu_dincer


Arzu DİNÇER

arzudincer0@gmail.com


2448











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)