ISSN 1308-8483
Geçen Haftadan / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 3.10.2009    


Geçen Haftadan


Bir festivali daha geride bıraktık.

Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşulların elverdiği ölçüde başedilmeye çalışılan kriz, ister istemez kültürel etkinliklere de damgasını vuruyor. Sanırım, önemli olan; herşeye rağmen istemek ve başarmak...
*
Gönül neler istiyor! Üç tarafı denizlerle çevrili bu coğrafyada denizcilik ve balıkçılık adına, gelecek nesilleri de gözeterek yapılması gereken ne çok yararlı uygulama var. Umarım o günler uzaklarda değildir. "Foçalı Balıkçılar" ın kendi içlerinde bir bütünlük sağlamalarıyla olgunlaşacak nice yeni paylaşımlı festivallere yelken açalım. Ancak daha bir birleşip kuvvetlendikten sonra koşabiliriz asıl festivalin coşkusuna, paneline, konferansına, yarışmasına, mangalına, küreğine...

Önce birlik, sonra dirlik!
*
Geçen gün Bağarası'nda, Mavi Anka Tiyatro Topluluğunun sahneledikleri oyun çok büyük bir katılımla gerçekleşti. Koskoca çok amaçlı salon hıncahınç seyirciyle doluydu! Demek ki; Bağarası halkının bu tür kültürel oluşumlara ihtiyacı varmış, ne güzel.
*
Madam Antik, eski bir Foça evine hayat vermiş duydunuz mu?
*

Önceki akşam Saklı Bahçe'de, oldukça kalabalık bir sanatsever topluluğuyla uğurlandı Eylül.

Leyla Hanımın kısa zamanda hayata kavuşturduğu Saklı Bahçe'nin yeşil rokaları, kısırlı bir tanışma partisiyle buluştu. Foça'nın kültür sanat yaşamının konuşulduğu gecede Saklı Bahçe'de yapılabilecek etkinlikler üzerine yeni fikirler paylaşıldı.
*

Adalet Teyzemiz 1- Ekimdeki doğum günü partisiyle çok pamuk çok şeker bir yaşa daha girdi. Adalet Teyzemizin Anneannesinin bir sözüyle yaşlılarımızı ve öte aleme göçenlerimizi anmış olalım: "Tencerem kaynarken, maymunum oynarken, herşeyin bir zamanı var".

İyi ki doğdun Adalet Hanım.

Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


2508











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)