ISSN 1308-8483
Dünyanın Sonu mu Geldi? / Senem ÖZKUL
Senem ÖZKUL    
  Yayın Tarihi: 27.2.2007    


Dünyanın Sonu mu Geldi?


En tutkulu aşkların son kullanma tarihi nedir? Yıpranma payı, garanti süresi var mıdır bir aşkın? Somut bir madde gibi baktığımız duyguların arasına ne zamandır yerleştirdik biz onu? Anneye, tanrıya, doğaya, evlada olan aşktan birer tutam alarak yarattığımız iksiri ne zamandır pazarlıyoruz?

Tüm evi kaplayan lezzetli yemeklerin kokusu misali sevgili kokusunu ne zamandır şişelere sakladık? Ve ne zamandır konserve, dondurulmuş aşklar rafları süslüyor?

Heyecandan titreyen ellerin avucundan süzülen terlerle ıslanan süslü kâğıtlar, ne zamandır aceleci parmaklarla yazılan mesajlara döndü? Posta kutumuz ne kadardır sadece faturalara ev sahipliği yapıyor?

Çözülemeyen bir bilmece gibi günlerce gecelerce düşündüğümüz bir duygu için kullanma talimatları ne zamandır var? Aşkı bulma- elde tutma- kaybetme- tekrar bulma yöntemleri kimlerin icadı? Müşteri servisi bölümü var mı sorunlu aşklar için? Sıkça sorulan sorulara kim cevap verebilir böyle bir devirde?

Defter yaprakları arasında kurutulan çiceklerin renginden çok dijital renklerde mi aşk? Her şeyin görüntüsü mü ilgilendirir oldu bizi? Aşk görülür mü acaba? Gözlerden mi? Kameradan mı? Makinadan mı? Ordan burdan mı? Aşk hâla dizlerin bağını çözer mi zamane insanının, çözünürlüğü nedir bugünkü aşkın? Yeni modeli çıkınca eskisiyle değiştirilir mi?

Yakınlaştıkça uzaklaştırıyor mu zaman bizi? Dünyanın var oluşuna neden olan aşk değil mi? Adem ve Havva değil mi yasak da olsa aşkın meyvesinden yiyen? Adem ve Havva’dan beri karşı koymuyor muyuz biz bu yasağa? Varlığımız kadar eski değil mi bu duygu dünyada? Aşkın sonu mu geldi, dünyanın sonu mu geldi?

26.02.2007

Senem ÖZKUL



1878











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)