ISSN 1308-8483
“Cukka”dan para kazanmanın yolları / Tarık Dursun K.
  Yayın Tarihi: 29.11.2009    


“Cukka”dan para kazanmanın yolları

Benim bir yeğenim var, (gerçekte birçok “yeğen” var, ama bu beni en çok etkileyeni..) ailenin yetişkin oğullarından. Uzaktan dayısı, yakından da amcası oluyorum. Bu yazıyı ona dikkat edesiniz diye kaleme aldım. Çünkü hem cin gibi, hem değil. Çünkü hem olağanüstü zeki, hem olağandışı saf. Bu iki özellik bir insanda nasıl bir araya gelir, bilemiyorum.

Dediğim gibi, yaşı ergin yaş.. Bir baltaya sap olamadı. Nedeni de paragözlülüğü, parayı seviyor, işi sevmiyor… Yetişme sırası tam da Özal’ın her şeyin para demek olduğunu millete kabul ettirip, onu buna koşullandırdığı sıralardı. ”Turnayı gözünden vurmak”, “bir arada ve bir çırpıda köşeyi dönüvermek” o hayat felsefesinin en büyük payandası yapılmıştı. Hatırlayacaksınız; bilmezlere getirmeyin. Bizim yeğen bir süre uzak durdu buna. Sonra günlerden bir gün çat kapı çıkageldi.

Bunu sık sık yapar, beni bir tür tepki aracı diye kullanır. Kendince bunu ölçer biçer. Ya uygulamaya koyar ya da rafa kaldırır. (Burada bir parantez açıp üst üste getirdiği düşlerinin hiçbirini onaylamadığımı belirtmeliyim.)

Geçen gün beraberdik yine. Dedi ki; “yeni bir işe soyunuyorum dayı, fiyat tarifem de var, bak.” O saatlerde karımın evde olmadığına şükretmedim desem yalan. Birbirleriyle hep çatışırlarda ondan. (Yine de birbirlerini pek severler.)

Anlattı. Dedi ki; paraya para demeyecekmiş artık… Kimi gazetelerle televizyonlara gidecek konuşacakmış. Neyi mi? Şunları; önce “özel haber” için parayla intihar. Fiyatı ödendi mi ya Allah deyip kendini sulara bırakacak. Bu haberin içi dışı yürek kalkındıran hikayelerle süslüymüş. Her hikaye sular seller gibi gözyaşı döktürürmüş alimallah.. Köprüden (hangisi olursa olsun) atlama fiyatı ?, yarısı atlamadan önce, öbür yarısı sudan çıktıktan sonra. Rakamları söylemedim, havalarda geziyorlar.

Sonra uyuşturucu bağımlısı olmak. Yerlerde kıvır kıvır kıvranmak, kendine iğne yapmak, en acıklı yüzünle tv izleyicilerini hüngür hüngür ağlatmak… Fiyat yine havalarda tabii..

Bir zamanların “Söz Fato’da” benzeri programlar için karı döven koca, döverken sakat bırakmış bir kocanın kardeşi. Şayet yüze Fato tükürürse, fiyat? Oho, oho, oho…

Benzeri programlarda yıllar sonra, okkalı tükürmenin de fiyatını söyledi ama aklımda kalmadı pek…

“Kayıp aranıyor” ve benzeri programlarda yıllar sonra ana ve babasını aradığı “evden kaçan hayta çocuk” olup sonunda gözü yaşlı, bağrı taşlı olarak kavuşanlar ise içlerinde en ucuz olanı.. (Çünkü, nihayet stüdyoda bir saat kalacak, sonra ver elini başka “iş”..

Diyelim; yüzü gözü bantlı olmak koşuluyla terörist (sırtı kamaraya dönük olacak) oto hırsızı, gaspçı, muhbir ve ifşaatçı polis ve diğer işlerin fiyatları da fiyat listesine göre…

Hey benim aslan yeğenim!


Tarık Dursun K.



1656











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)