ISSN 1308-8483
Yine, Yeni Yeni, Yeniden / Hüseyin Muslu
Hüseyin Muslu    
  Yayın Tarihi: 17.3.2010    


Yine, Yeni Yeni, Yeniden

Geçen yıl İzmir’deki Play Off maçlarını kazanarak Erdek’te yapılan Türkiye Finalleri’ne gitmeye hak kazanan Foça Belediye Spor U 13 takımı, orada da ilk maçını kazanıp ikinci maçında Kartal Spor takımına bütün seyredenlerin de şahit olduğu bir haksızlıkla 2-0 öndeyken maçın 2-2’ye gelmesi sonucu gol averajıyla elenmişti.

Bu bile küçümsenemeyecek bir başarı idi. Düşünsenize bütün Erdek ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sporcu ve sporseverler Foça Belediye Spor U 13 takımını konuştu. Kimselerin tahmin edemediği bu başarı, pedagojik açıdan baktığımızda sporcularımızın geleceğe dair hayal dünyalarına olumlu etkiler yapmış oldu.
Hemen hemen bütün oyuncularımız daha büyük düşünmenin, başarabilecekleri duygusunun, disiplinli yaşamın ve bir ideal etrafında birleşerek mücadele vermenin olgunluğunu ve yaşamsallığını eylemsel olarak gördüler.

Ne var ki evlatlarımızın bu kazanımları Foça yerelinde pek de alaka görmemişti. Sadece aileler evlatlarının bu başarılarını sağda solda anlatıp durdular. Eskilerin “Başarı iltifata tabidir” sözünü kendilerince yaşamaya ve yaşatmaya çabaladılar durdular. Yıl boyunca spor malzemelerinin bakımından tutun da bu işin ekonomik maliyetini, pedagojik boyutunu ve evlatlarının doktor, mühendis olmaları beklentilerini kendilerince de göğüsleyen bu aileler bir yerlerden, birilerinden hep motivasyon adına bir şeyler umdular. Sorarsanız “Aman be Hoca, kimden- kimlerden ne bekleyeceksin! Aman aman gölge etmesinler!” serzenişlerini, ama bir yerde de hoş kabullenişlerini duyacaksınız.

Ardından geçen bir yılın sonunda yine Klasman birinciliği – hem de hiç yenilmeden, hatta berabere bile kalmadan- yine İl Play Off maçlarına başlama. Bir farkla. Bu yıl U13 değil U14 oldular.

Ey Foçalılar, Ey Foçalı Sporseverler! Duymadık demeyin-sakın ha-! Yarın bu çocuklar Yine, hem Yeni Yeni, hem de Yeniden bir eyleme girişiyorlar.

Konuştuğunuzda, insana iç acıtan sözleriyle yılgın rüzgarlar hissetmemizi sağlayan sporcu ailelerine, sporcularımıza, Engin ve Erol hocamıza bu defa YANINIZDAYIZ -hem de Yenseniz de Yenilseniz de- deme zamanı. Eklemeyi de unutmayın;

Siz zaten tebrikleri çoktan hak ettiniz.


Hüseyin Muslu



1644











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)