ISSN 1308-8483
ANLAYAN VARSA BERİ GELSİN ! / Hüseyin Muslu
Hüseyin Muslu    
  Yayın Tarihi: 25.4.2010    


ANLAYAN VARSA BERİ GELSİN !

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı vb. yetkililerimiz sağlıklı, sosyal ve katılımcı nesiller yetiştirilmesi anlamında bütün ailelere sportif ve sosyal faaliyetlere evlatlarının katılımlarını öğütler. Öyle ya büyüklerimiz bilirler ve aileler de buna inanırlar.

Doğrusu da budur; iyi nesiller böyle yetişir. Ben de bir veli olarak bu doğrultuda oğlumu okulda ya da çevremdeki çoğu sportif ve sosyal faaliyetlere yönlendirmeye gayret gösterdim. 8. sınıf öğrencisi olan oğlumun okuldaki başarısından memnun da sayılırım. Bu yıl futbol dalında U 14 kategorisinde geçen yıl olduğu gibi İzmir ilini Türkiye Şampiyonasında temsil edecek takımlardan biri olmaya hak kazandılar. Hem de yıl boyunca kelimenin tam anlamıyla yağmur çamur demeden ve dersleriyle paralel götürme yükünü de üzerlerine alarak. Bu yükü hafifsemek aymazlıktır. 8. sınıf öğrencisi olarak bunları yapabilmek pedagojik olarak ta tam bir ağır işçiliktir.

Bu ağır işçiliğin ödülü gibi bir beklenti içinde olmayan çocuklarımız bırakın ödüllendirilmeyi tam tersine nerdeyse cezalandırılmak üzereler. Foça Belediye Spor U 14 futbol takımı bu yıl bütün maçlarını kazanarak ve İzmir play-off maçlarını da geçerek Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandılar. Ancak 29 Nisan 2010 tarihinde başlayacak olan şampiyona tam da sınav arefesine denk gelmekte. Hele bir de finale çıkılırsa tam bir hayal kırıklığı. Çünkü çocukların o tarihte Askeri Lise sınavları var. Aynı günde gelecekleri için çok önemli bir sınav ve diğer taraftan yıl boyunca emek verdikleri bir şampiyonanın final maçı. Nerden bakarsanız bakın tam bir hayal kırıklığı. Hangisi tercih edilirse edilsin akıl diğerinde olacak.

Zurnanın kulak zarlarını yırtan bet sesinin çıktığı yer tam da burası. Bu maç tarihlerini düzenleyen insanlar bu kadar mı alakasız insanlar, bu kadar mı işinin ehli olmayanlardan o görevlere gelmişler? Ya ailelerin duyguları? Ve çocukların gelecekleri?

Ey yetkililer! Biz mi hata ettik yoksa siz mi saçmalıyorsunuz? Anlayan varsa beri gelsin!


Hüseyin Muslu



2325











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)