ISSN 1308-8483
FOÇA 2007 FESTİVALLERİNE VEDA / Seyfi GÜL
Seyfi GÜL    
  Yayın Tarihi: 13.9.2007    


FOÇA 2007 FESTİVALLERİNE VEDA


      11 Eylül Foça'nın Kurtuluş Günü. Aynı zamanda her yıl geleneksel olarak düzenlenen festivallerden ikincisi olan Uluslararası Balıkçılık Festivalinin son günü. Yaz psikolojisinden sonbahara geçiş günü. Sokak çeşmelerinin özgürlüğe kavuştuğu gün. Otobüs seferlerinin kış tarifesine geçtiği gün. Foça'nın kendi sakinliğine dönmeye başladığı gün.

      Festival kapsamında düzenlenen ikinci ve üçüncü gün etkinlikleri; coşkulu, neşeli, güleryüzlü katılımcılarıyla rüzgar gibi geçti. 10 Eylül'de ki 3 tenor konseri Foça'da en çok ilgi gören konserlerden biri olarak festivaller geçmişine yazıldı. Sanatçıları defalarca sahneye davet ederek onurlandıran izleyiciler; bazen derin bir sessizlik içinde icra edilen eserleri dinlerken, bazen de icra edilen halk müziği ezgilerine vargüçleriyle eşlik ettiler.

      Sanatçıların büyük boy olarak düzenlenmiş ve çeşitli tekniklerde basılmış resim tadında fotoğrafları Reha Midilli Kültür Merkezi'nde açılan fotoğraf sergilerinde halkın beğenisine sunuldu.

      Sünnet çocuklarının meydanda Belediye Başkanı Gökhan DEMİRAĞ'ın elinden hediyelerini almaları, birlikte zeybek oynamaları ayrı bir güzellikti.

      Son günün son etkinliği Emre ALTUĞ konseri idi. Meydanı dolduran her yaştan gençlerle şarkılarını birlikte söyleyen şarkıcı; Foça'nın festivaller mevsimine havai fişeklerle son noktayı koydu.

      Foça'da güzellikler var, güzel şeyler oluyor. Daha güzellerinde buluşma dilekleriyle, emeği geçen Başkan'ından tüm belediye çalışanlarına, kooperatif yönetiminden üyesi tüm balıkçı ve teknecilere teşekkürler.
























Seyfi GÜL



1734











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)