ISSN 1308-8483
Foça'dan güncele dair... / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 15.10.2010    


Foça'dan güncele dair...


Rahmetli Arif ve Encila'yı andık yine bugün...

Geçen hafta Foça'da, oldukça sık tanık olduk lokma dökme seromonilerine. Yedisi, kırkı olan nice rahmetli Foçalıya lokma döküldü. Duygulandık, sessizleştik, onları içimizden sevgi ve özlemle andık. Bugün de Belediye Meydanı'ndaki palmiyenin altında Balıkçı Arif'in lokması döküldü.

Balıkçı dost ve arkadaşları, tüm sevenleri onun her gün uğramadan duramadığı dedikodu ağacının altındaydı. Fotoğrafının bulunduğu çerçeveden, gülümseyen çakır gözleri seyrediyordu olup biteni, aramızdaydı o da bugün. Hatta, ardından üzüntüsüne dayanamayan annesi Türkan Akçakoca'da, namı diğer Encila'da (Angel) melek olup Arif'inin yanına gitmişti. Ana oğul ikisinin de ruhları şad olsun.



Geçen gün oturdukları sokaktan geçtim, geçemedim... Evleri orada öylece duruyordu ama evin insanları yoktu içinde, insanı olmayan evlerden birine dönüşmüştü turuncu pencereli taş ev. Balıkçı Arif ve annesi Encila o sokakta oturmuyorlar artık, hepimizin gideceği yerde onlar şimdi...


Rahmetli kasap Güner Ayvaz 'ın lokması da geçen hafta dökülmüştü...


Yaşayanlar için hayat devam ediyor

İşte balıkçı Ayhan, namı diğer Maymun Ayhan kocaman bir akya balığı tutmuş, neşesi yerinde. Eren Çağlar Deniz, Ferdi Kapucu ve Kamil Karabağ ile yaşamın o anlık sevinçlerinden birini daha yakalayan balıkçı Ayhan, arkadaşlarıyla beraber gülümsüyor hayata.

Hayat, bir balık tutumu mutluluktur bazen...




Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


3242











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)