ISSN 1308-8483
“REHA MİDİLLİ ÖDÜLÜ” / Recep BOZKURT
Recep BOZKURT    
  Yayın Tarihi: 27.11.2010    


“REHA MİDİLLİ ÖDÜLÜ”

Değerli okuyucular; bugünkü köşe yazımı, Foça halkına çok önemli ve çok güzel bir haberi vermek üzere ayırdım:

Reha-Necla Midilli Vakfı Mütevelli Heyeti, kurucu ve onursal başkanları Reha Midilli adına, güzel Foça için yapılacak çalışmaları desteklemek; kültür, bilim, sanat, spor, tarih, arkeoloji, mimarlık vb. alanlarda Foça ve yöresini ilgilendiren ürünlere sahip çıkmak amacıyla her iki yılda bir olmak üzere düzenli olarak ÖDÜL vermeyi kararlaştırdı.

Ve bu konuyu Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürlüğü aracılığıyla 9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne iletti. Foça’nın geleceği ile ilgili bu önemli proje rektörlükçe de uygun bulundu.

Ödülün ilke ve koşulları 9 Eylül Üniversitesi’nce saptanacak, uygulama yine aynı üniversitece oluşturulacak bir Bilim Kurulu tarafından yürütülecek.

Ödülün tüm giderleri Vakıfça karşılanacak.

Bundan daha güzel bir haber olur mu?..

Yinelemeye gerek yok; büyük hayırsever, büyük bilge Reha Midilli ve ailesinin yöremize kazandırdıklarını hepiniz bilirsiniz. Ama bu son girişimin ne kadar önemli olduğunu gelecek kuşaklar çok daha iyi anlayacak. Çünkü bu ödül, araştırmacılara, sanatçılara, bilim insanlarına şevk ve heyecan verecek, Foça yeni eserler kazanacak ve bundan da hep birlikte yararlanacağız.

Reha Midilli Ödülü”nün ilke ve koşulları çok yakın bir süre içinde üniversite ve www.rehaneclamidillivakfi.org sitesinde yayınlanacak.

Bu ödülün Foça’yı dünyaya açan bir pencere olacağına inancım tam. Reha-Necla Midilli Vakfı’na ne kadar teşekkür etsek azdır.

Yolları açık olsun…


Recep BOZKURT

recboz48@gmail.com


1554











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)