ISSN 1308-8483
TRAVEL TURKEY 2010 VE FOÇA / Recep BOZKURT
Recep BOZKURT    
  Yayın Tarihi: 19.12.2010    


TRAVEL TURKEY 2010 VE FOÇA

Turizm alanındaki en önemli buluşma etkinliklerinden biri olan “TRAVEL TURKEY”, bu yıl 09 - 12 Aralık 2010 günleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı içinde 20 ülke 500 firmanın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ulusal ve yerel ölçekte büyük önem taşıyan ve turizm sektöründe dünya ve ülkemiz profesyonellerinin katıldığı bu etkinlikte Foça’nın da yer alması ve en iyi şekilde temsil edilmesi gerçekten sevindirici olmuştur.

Yurdumuzun turizm zenginliklerinin sunulduğu bu ortamda, güzel Foça’nın diğer rakipleriyle birlikte görücüye çıkması ve hak ettiği ilgiyi görmesinden içten içe gurur dudum. Çünkü; yerli ve yabancı turizm yatırımcılarının, acentelerin, tüketicilerin ve satın alıcıların yoğun ilgi gösterdiği bu etkinlik, Foça’nın turizm alanındaki yerini ve önemini kanıtlayacağı gibi geleceğe yönelik projelerin de hayata geçirileceği bir turizm arenasıydı.

Ve bir kez daha yineliyorum, bu büyük organizasyona turizmde iddialı 20 ülke, 500 firma katıldı. Bu dört gün boyunca ulusal ve uluslararası turizmin sektör temsilcileri ile bu alanın uzmanları karşılıklı olarak bilgi alış verişinde bulundular.

İşte tam bu noktada söylemeliyim: İşin önemini ve ciddiyetini kavramış Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ’ın açılış gününden itibaren Foça standını ziyaret eden konuklara gösterdiği ilgi ve yakınlık da mutlaka zikredilmesi gereken güzelliklerden biriydi.

Bu yılki etkinliklerde dikkati çeken bir başka konu da başta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile İzmir ve çevresindeki hemen tüm valilerin katılmış olmasıdır. Örneğin, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, ta Osmaniye’den gelerek ilinin tanıtımını bizzat yapıyordu.

TURSAB Doğa Turizmi Komitesi Başkanı Sinan Haliç, “Doğa ve Macera Turizmi” sunumuyla dikkat çekiyordu.

Turizm, olağanüstü bir sosyal olay. Dünyadaki tüm ekonomik olumsuzluklar ve huzursuzluklara rağmen bir milyarı aşkın insan turizm olgusu içinde seyahat ediyor. Bunlardan bu yıl, 28 milyonu da bizim ülkemize geldi. Travel Turkey gibi büyük organizasyonlar; turistleri etkileyen, yönlendiren, teşvik eden; piyasa oluşturan etkinliklerdir. Foça’nın buralarda bütün gücüyle, güzelliğiyle yer alması hem gerekli hem de zorunludur. Tek dikkat edilmesi gereken, ilçe tanıtımının her defasında daha ilginç, daha değişik turistik materyallerle ve yeni projelerle ziyaretçilerin karşısına çıkılmasıdır.

Foça, iç ve dış turizm potansiyeli yüksek, yıldızı parlak bir yöredir. Bu büyük olayın nimetlerinden niye hak ettiği payı almasın ki?..

Bütün okuyucularımın yeni yılını içtenlikle kutluyorum. Her şey gönlünüzce olsun…


Recep BOZKURT

recboz48@gmail.com


1445











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)