ISSN 1308-8483
ADD FOÇA ŞUBESİ / Recep BOZKURT
Recep BOZKURT    
  Yayın Tarihi: 24.1.2011    


ADD FOÇA ŞUBESİ

Atatürkçü Düşünce Derneği; “Atatürk Devrim ve İlkeleri’nin toplumsal sorunlarımızın çözümlenmesinde ışık tutucu ve yaratıcı güce sahip olduğuna inanan” bir avuç yurtsever tarafından 19 Mayıs 1989 tarihinde Ankara’da kuruldu. Aralarında Ord.Prof.Dr. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu, Prof.Dr.Muammer Aksoy, Prof.Dr.Münci Kapan, Prof.Dr.Bahri Savcı ve Doç.Dr.Bahriye Üçok’un da bulunduğu bu 53 kişilik Kurucular Kurulu bilim insanı ve sanatçı gurubunun çevresinde bugün, ülke çapına yayılmış 530 şubesi ve büyük Atatürk’ün gösterdiği hedeflere yürümeyi amaç edinmiş 120 bine yakın üye yurttaşımız var.

İşte bunlar arasında 195 aktif üyesiyle Foça Şubesi de bulunmaktadır.

Şube Başkanlığını Neşe Uprak’ın yaptığı ve Yönetim Kurulu’nda Sadık Giley, Sedat Eryılmaz, Kemal Çitçi, Ayla Karatekin, Gülsen Yabacı, Ali Aktaş’ın bulunduğu dernek, çok sınırlı olanaklarına rağmen güzel ilçemizde sessiz sedasız ama önemli işler yapmaktadır. Hemen bazılarını sıralayayım: Atatürkçü kuşaklar yetiştirebilmek için çalışkan ve başarılı öğrencilere burs ve ücretsiz kurs veriyor (Matematik, İngilizce, Tarih vb), çevre köylerde ihtiyaç sahibi öğrencilere giyim-kuşam ve ders araç gereci temin ediyor, kültür - sanat toplantıları ve gezileri ile halkı bilgilendirme ve aydınlatma söyleşileri düzenliyor (Genel Başkan Tansel Çölaşan ve gazeteci yazar Ümit Zileli’nin katıldığı “Cumhuriyetimizin Dünü Bugünü ve Yarını” ile araştırmacı-yazar Mustafa Yıldırım’n “Doğudan - Batıdan İşgal ve Suikastlar” konferansı örnekleri gibi) ağaçlandırma çalışmaları yapıyor, diğer demokratik kitle örgütleri ile dayanışma içinde ülke sorunlarına çözüm arıyor ve gerektiğinde yürüyüş ve mitinglere katılarak yetkilileri uyarmak da başlıca faaliyet alanları içinde. (Termik Santrale Hayır, Türkiye’nin Tapusuna Sahip Çık, Bağımsızlık ve Cumhuriyetine Sahip Çık, Silivri Ziyareti, Şehitlere Saygı, Kubilay’ı ve Uğur Mumcu’yu Anma etkinlikleri bunlardan yalnızca birkaçıdır)

Ne güzel…

Değerli okuyucular; ülkemizde yaşananlar ve geldiğimiz nokta şunu açıkça gösterdi ki, Atatürk’ün aydınlık yolundan uzaklaştıkça yolumuz sarpa sarıyor; bilgisizlik, yoksulluk, işsizlik artıyor; kaosa ve karanlığa yuvarlanıyoruz!..

Oysa; bizi sonsuza değin bir ve beraber yaşatacak olan büyük Atatürk’ün akıl ve bilim dolu, ışık dolu düşünce ve eylemleridir. Uygar ve çağdaş toplumlar içinde var olmamızın, barış ve kardeşlik içinde yaşamamızın, bölünmeden parçalanmadan varolmamızın ön koşulu Atatürk’e ve Atatürk Devrimlerine sımsıkı sarılmaktır.. Gelin, O’nun etrafında kenetlenelim…

Atatürkçü Düşünce Derneği bu amaçları gerçekleştirebilmek için kurulmuştur. “Kuruluş Nedeni”ni, Derneğin Amaç ve İlkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul eden ve Dernekler Yasası’nın öngördüğü koşulları taşıyan 18 yaşını bitirmiş her yurttaş bu derneğe üye olabilir. Gücü yettiğince destek verebilir.

Gün bugündür; çocuklarımız, torunlarımız için omuz omuza, yürek yüreğe vermenin tam zamanıdır…


Recep BOZKURT

recboz48@gmail.com


1961











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)