ISSN 1308-8483
Hayatına Ait Karatahtaya Ne İstersen Yazabilirsin; Çünkü; O Senin / Binnaz GEVREK
Binnaz GEVREK    
  Yayın Tarihi: 13.3.2011    


Hayatına Ait Karatahtaya Ne İstersen Yazabilirsin; Çünkü; O Senin

Ne demektir bu?

Senin hayatın! Ve bu hayat; ne şekilde, nerede ve nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşa ve buna karar verebilecek tek kişi sensin!

Senin ve sana ait olan bir yaşam. Başarıların, başarısızlıkların, aldıkların, verdiklerin, yaptıkların ya da yapmak istediklerin…

Hayat denen döngüyü hepimiz bir şekilde tamamlarız. Okullarda aldığımız eğitimlerde, önce dersleri görür ve çalışırız, sonra sınava girer başarımızı ölçeriz. Fakat okul dersleriyle hayattaki dersler arasındaki fark; hayatta önce sınavı olur, sonra ders alır ve başarı yahut başarısızlıklarımızla baş başa kalırız.

Bize ait karatahtaya, bize ait bir şeyler yazıp hayatı gerçekten hayat olarak yaşamak için ve yine hayatla mücadele etmek zorundayız. Olumlu ya da olumsuz. Yani; ya şartlar bize şekil verecek ya da biz şartlara şekil vereceğiz.

Zorlukların var olduğu, hayata geldiğimiz yer ile hayatta gelmek istediğimiz yer arasında geçiyor ömrümüz, içimizdeki mücadele ruhuyla. Mücadele veriyoruz karatahtaya anlamlı yazılar yazabilmek için. Ve şunu çok iyi kavramak gerekiyor ki; eğer içinde mücadele ruhu olmayan biri; ne kadar büyük veya parlak bir hayata sahip olursa olsun, bir süre sonra karşısına çıkacak zorluklardan yılacak ve pes etmeye mahkûm olacak ki bu da, kaçınılmazdır.

Ben ya da sen, o veya bir başkası…

Eğer sonuca varmak gerekirse; hayat bizim!

Düşünceler, umutlar, idealler, hayaller ve kararlar. Herşey, tamamen bize bağlı…

Siz de biraz düşündüğünüz zaman, hayatınıza ait karatahtaya, anlamlı ve süslü yazılar yazdığınızı ve yazacağınızı göreceksiniz ve ne isterseniz yazabileceğinizi de.

ÇÜNKÜ O SİZİN.


Binnaz GEVREK



2036











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)