ISSN 1308-8483
TURİZM HAFTASINI YAŞADIM / Hülya ÖZDOĞAN ÇAPA
  Yayın Tarihi: 18.4.2011    


TURİZM HAFTASINI YAŞADIM

Turizm Haftası etkinlikleri, Halim Foçalı Turizm Meslek Lisesi'nin düzenlediği etkinliklerle sürüyor. Okul idaresinin, ilgili öğretmenlerin, hele de enerjileriyle kutlamayı şenliğe dönüştüren öğrencilerin çabaları görülmeye değer. Okul bahçesinde düzenlenen açılış töreni ve özellikle ardından yapılan kokteylin organizasyonu profesyoneldi. Törene mülki erkan katıldı. Tören sunuculuğunu yapan okulun edebiyat öğretmeni İlknur ÇELİK sık sık yurt ve doğa sevgisini vurguladı. Turizm Haftası nedeniyle yapılan yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri kaymakam Kamil KÖTEN tarafından verildi. Derya ÇAKIREFE 'nin yetiştirdiği okul folklor gurubunun Ege - zeybek oyunları ile dans gurubunun modern danslar gösterileri muhteşemdi. Okulun rehberlik öğretmeni Levent ÇİFTGÜMÜŞ 'ün çabaları, okul velilerinden Serpil - Mehmet KARIK çifti ile Foça Belediyesi'nin katkılarıyla okula kazandırılan cep sinemasının açılışı yapıldı. Modern ve sıcacık görünümlü sinema salonunun öğrencilerin sanat ve kültür gelişimlerine yapacağı katkı tartışılmaz. El veren herkesi yürekten kutluyorum. Sağolsun, varolsunlar.

Arka bahçede hazırlanan kokteylin ehil ellerden çıktığı belliydi. Taze, zarif ve çok emek verilmiş bir sunumdu. Meslek dersleri öğretmenlerinden Feridun KIRAN ile Gülnaz - Coşkun COŞKUNER öğrencilerine el vermişler gibi geldi bana. Tertemiz kıyafetleri, kıvrak hareketleri ve ''biz artık olduk'' diyen vücut dilleriyle etkileyiciydiler.
Foça Meydanı’nda, müdür yardımcısı, aynı zamanda meslek dersi öğretmeni olan Süheyla KORKMAZ'ın koordine ettiği ''Yöresel Yiyecekler'' temalı kermes başarıyla tamamlandı. Yöresel tatların sergilendiği kermeste öğrenciler hem hazırlık, hem sunumda çok çalıştılar, L. ÇİFTGÜMÜŞ'ün anneciğinin hazırladığı Karadeniz mıhlaması hemen oracıkta bitiverdi. En hoş köşelerden biri de fedakar velilerimizin palmiyenin altında, kayıkların dibinde, deniz manzaralı gözleme yapışlarıydı. Öyle sevimli, öyle şirindi ki halleri, bir ara yanlarına gidip sarılıp sarılıp öptüm onları. Saatlerce taşın üstünde, kimi serin kimi ateşin sıcağında hamur açtılar, hiç ooffff demediler. Kendileri de güzeldi, gözlemeleri de....

Ben kim miyim? Okuldaki öğrencilerden birisinin annesi. Bu etkinlik nedeniyle daha içeriden izleme şansım oldu. Evet, ben buna şans diyorum. Çocuğumun benden daha fazla birlikte olduğu herkesi tanıdım. İçim rahatladı. Arkadaş ilişkilerindeki dostluk, öğretmenleriyle diyalogları çok sıcaktı. Ben de emekli öğretmenim. Bunca yıl sonra bir kez daha anladım ki, uygulamalı eğitim yaratıcı, kalıcı, daha çabuk dönüştüren özelliğe sahip. Bu gençleri çalışmalarının her aşamasında izledim hemen hemen. Çabaları, becerme istekleri, içten halleriyle umudumu tazelediler. Onlara değer verildiği, güvenildiği hissettirilince yapamayacağınız şey yok. Okullarının adını çok güzel taşıdılar, pek çok şeyin kötü gittiği günlerde içimi ısıttılar. Bana bu duyguları yaşattıkları için onlara minnettarım.

Az daha unutuyordum, hani bazı öğretmenleriniz vardır, onlara ''anne öğretmen'' denir. Az önce evden çıkarken vedalaştığınız anneniz gibidir, onun gibi sade, onun gibi bakışıyla sever sizi. Hepinizin yüreğinde bir anne öğretmen saklıdır, hatırlayın. Fransızca öğretmeni ''Sabahat Hocaları''yla nasıl samimi, nasıl sevgiyi yaşayan bir ilişki kurmuşlar, imrendim. Bir çocuğun kalbine girmeyi ve orada kalmayı başarabilmiş öğretmen her şeyi yapmıştır.

Turizm Haftası etkinlikleri hafta boyunca sürecek. Birisine mutlaka katılın derim. Örneğin çarşamba günü zeytin dikecekler, ne kadar anlamlı değil mi? İsterseniz onlarla birlikte Foça sahillerini temizleyin, olmadı kortej yürüyüşlerine katılın, kendiniz için yapın, genç bir nefes sizi de gençleştirir, tecrübeyle sabittir...:))


Hülya ÖZDOĞAN ÇAPA



2080











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)