ISSN 1308-8483
Turistler Dünyada Nerelere Gidiyor? / Tarık Dursun K.
  Yayın Tarihi: 17.12.2011    


Turistler Dünyada Nerelere Gidiyor?

Dünnyadaki gezmeyi tozmayı en çok seven ulusların bireyleri arasında bir soruşturma yapmışlar ve “gidilmesi, mutlaka görülmesi gereken kentler hangi¬leridir?" sorusuna aşağıdaki karşılarları almışlar:

l. Venedik: Kanallar, gondollar ve Napolitan şarkılar kenti (İtalya)

2. Leningrad: Yeni adı ile St.Petersburg. Venedik gibi o da sayısız adalar üzerinde kurulu. Köprüler, köprüler ve köprüler dolu. Üstelik geçmiş komünist yönetimden kalma Ermitage Müzesi'nde dünyanın en ünlü, en büyük ressamlarının tablolarından geçilmiyor. (Rusya)

3. New York: Frank Sinatra ve Barbra Streisand şarkısını binlerce kez söylüyor. Yücelik ile cüceliği içeren ‘garip' bir kent. Yokluk ve varlık, fakirlik ve zenginlik iç içe. 24 saat canlı ve ayakta. Aynı zamanda soygun¬lar, cinayetler, saldırganlıklar ve belalar kenti. (ABD)

4. San Francisco: California eyaletinin 'incisi’. İkliminin yumuşaklığı ve Hollywood’a yakınlığı önemli etken. (ABD)

5. Kyoto: Japonya'nın hangi kenti bir Batılı ya da Orta ya da Yakındoğulu insan için çekici değildir ki.

6. Siena: İtalya’da bir kent. Siz haritada belki yerini bulmakta güçlük çekebilirsiniz, fakat turistler arının bal alacağı çiçeği bulması gibi Siena'yı pekâlâ biliyor v akın akın gidiyorlar.

7. Guana juato: Burası neresi.. demeyin. Meksika'da gidilesi bir kent. Ve turistten (üstelik yılın her mevsiminde) geçilmiyormuş.

8. Bourges: Fransa'da bir 'yer’. Turistler keşfetmişler ve şimdi tadını çıkarıyorlar Bourges'nin. İyi mi?

9. Barcelona: Tanıdık ve bildik bir kent. İspanya'da. İspanya'yı İspanya yapan ne varsa, Barcelona'da adım başı karşınızdadır.

10. York: Klasik ve tipik bir İngiliz kenti. Geçmişi sevenlerin, turizmde tutucu olanların kenti. Gidenlerin (bu seçimlerinden ötürü) hepsi memnun, mutlu.


Tarık Dursun K.



1850











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)