ISSN 1308-8483
FOÇA’DA SİNEMA GÜNLERİ VE İKİ GÜZEL FİLM… / Recep BOZKURT
Recep BOZKURT    
  Yayın Tarihi: 26.12.2011    


FOÇA’DA SİNEMA GÜNLERİ VE İKİ GÜZEL FİLM…

Bu köşede yayınladığım “SANATSIZ VE KÜLTÜRSÜZ OLMAZ” başlıklı yazımda aynen şöyle yazmıştım: “…Foça’nın kültürel yaşamının en canlı dönemi yaz aylarıdır.Kışın ise en sakin,en dingin günlerin yaşandığı bir dönemdir.Bu doğal bir sonuçtur ve hemen her sahil kenti için böyledir.İşte bu aylarda mutlaka sinemamızı isteriz!..

Belediyemizin katkılarıyla bu güzel etkinlik, 23 Aralık 2011 tarihinden itibaren ve hem de çok güzel iki filmle Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gösterime başladı.

İlk film, senaryosunu Hakan Evrensel’in yazıp Ömer Vargı’nın yönettiği Anadolu Kartalları.

Başlıca rollerini Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirincçi, Çağatay Ulusoy, Hande Subaşı, Alpay Kemal Atalan ve İlhan Şeşen’in paylaştığı bu film, Türk Hava Kuvvetleri’nin 100.Yıl Onuruna çekilmiş.

Çok da iyi edilmiş…

Kahraman Ordumuzun gözbebeği olan ve dünyanın en seçkin pilotlarının bulunduğu Hava Kuvvetlerimizin ulaştığı teknolojik yapıyı, genç pilotların hangi zor koşullarda ve nasıl yetiştiğini de anlatan, bir bölümü de Foça’da çekilen bu güzel filmi, 25 Aralık 2011 akşamı izlerken hem çok duygulandım hem de çok gururlandım.

Silahlı Kuvvetlerimizle ne kadar onurduysak azdır. Asla unutulmamalıdır ki; bu çok güzel ama belalı coğrafyada ancak onların kanatları altında özgür ve bağımsız yaşayabiliriz.

Bu filmden sonra gösterime girecek olan Dedemin İnsanları filmini 12 Aralık 2011 günü İzmir-Konak Pier sahnesinde izledim. Çağan Irmak’ın senaryosunu yazıp yönettiği bu filmde Çetin Tekindor, Hümeyra Akbay ve Yiğit Özşener gibi usta oyuncular oynuyor. Yunan Hükümeti’yle 30 Ocak 1923 tarihinde imzalanan “Halkların Mübadelesi Sözleşmesi” ile Girit Adası’ndan Anadolu’nun küçük bir kasabasına (SÖKE) gelen mübadil bir ailenin yeni yurtlarındaki yaşamını ve bu ülkedeki önemli sosyal olayları (Örneğin: 12 Eylül) anlatan bu film, beni derinden etkiledi.

Çünkü, biz de bir Mübadil Aile idik ve bu filmde anlatılanları Babacığım ve anneciğim hemen hemen bire bir yaşamışlardı.Yıllar yılı bu öykülerle büyüdük, bugünlere geldik.

Son yıllarda izlediğim en güzel filmlerden biriydi…

Bu iki güzel filmi kaçırmayın derim ve bu vesileyle Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve emeği geçenlere içten teşekkürler ederim…


Recep BOZKURT

recboz48@gmail.com


1583











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)