ISSN 1308-8483
OKAN öz / Tuncay ARSLAN
Tuncay ARSLAN    
  Yayın Tarihi: 6.2.2012    


OKAN öz


Hakikisi Okan Özbayis da olsa, ’O’ gerçekten öz biri. O bir müzisyen. Besteci, yorumcu, söz yazarı ve gitarist.

Yıllarca değişik yerlerde ve Foça’da türlü mekanlarda; barlarda, restaurantlarda, cafelerde, etkinliklerde, Mavi Anka’da, arkadaş sohbetlerinde, sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinde çalmış, söylemiş, hala söyleyen ve söyleyecek olan biri..

O’nu yıllar önce üniversitelilerle bir tiyatro oluşumu öncesinde yaptığımız toplantıda tanımıştım.. Eskişehir’den yeni gelmişti. Konuştuk birebir. Benim projelerimi beğendiğini, tasvip ettiğini, bu tür etkinliklerin içinde olmak istediğini, sanata ve sanatçıya saygı duyduğunu, kendisinin bir sanatçı (şarkıcı değil) olarak müzik başta olmak üzere sanatın her dalında yer almak istediğini belirtmişti.

Sevgili Okan Öz, geçen zaman içerisinde söylediklerinin çoğunu gerçekleştirdi. Sanat için, Foça için elinden geleni yaptı. Genç yaşına rağmen hiç şımarmadı. Hep saygınlık içerisinde kendini sanata ve Foça’ya adadı.



Okan genç bir insan, harika bir müzisyen. Foça’da böyle bir sanatçının olması bizim için bir şans. Okan bir değer. Foça’da böyle bir değerin olması bizim için de bir değer. Bizim yapacağımız bu değeri Foça ile birlikte Türkiye’ye sunmak. Bizim içimizdeki Okan’ı, bizim olan Okan’ı bizim dışımıza göndermek. Aynı Hande Kazanova, Altay, Niran Ünsal, Nilüfer Açıkalın, Ogün Sanlısoy gibi. Foça’nın bir kültür ve sanat elçisi olarak bizi temsil etmesini sağlamak.

Okan bir albümün içinde yer aldı: ’Sinerji Vol 1’. Dinledim şarkılarını Okan’ın. Günümüz popüler müziğinin içinde var olan değerli insanların da katkılarıyla ortaya çıkan ürün çok başarılı. Böyle bir albümde yer almış olması Okan’ın yorumunun ve orkestrasyon içerisindeki baskınlığının bir göstergesi. Hatta Okan’ın sesindeki tınıyı dinlerken kendinizi Ege’nin serinleten imbatında ve muhteşem gün batımının atmosferinde hissedersiniz. O’nun müziği gerçekten insanı saran, kendinden alıp başka dünyalara götüren bir müzik.

Okan geçtiğimiz aylarda Foça’da Asfalt Film ve Genç Müzik Yapım işbirliğiyle bir klip çekti. Şimdilerde ikinci klibini çekme hazırlığında. Gelin bu klibi birlikte çekelim. Dış dünyaya Okan’ı birlikte sunalım. Çünkü ona yapılacak olan desteğimiz bizim kendimize desteğimiz olacak. Foça’nın tanıtılmasına da büyük katkı sağlayacaktır.

Şimdiden görür gibi oluyorum Okan’ın kliplerinde Foça’yı. Şimdiden görür gibi oluyorum talk show programlarında O’nun müziğini ve Foça’yı anlatışını. Bunların olmaması için hiçbir neden göremiyorum. Yeter ki gençliğe, sanata, sanatçıya değer veren kurumlar ve şahıslar bu konuya gereken duyarlılığı göstersinler…

Çünkü O’nun yükselmesi ve yücelmesi hepimizin yükselmesi ve yücelmesi olacaktır.

Saygılarımla…




Tuncay ARSLAN



2908











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)