ISSN 1308-8483
Günce: 23 Nisan / Tülin DURSUN
Tülin DURSUN    
  Yayın Tarihi: 19.5.2006    


Günce: 23 Nisan

Güzel çocuk,

Bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.
Yani geleceğimizin bayramı.
Televizyon kanalları, radyolar çocuk şarkıları ve marşlarla inliyor. Yer, gök bayrağımızla süslendi. Ah bebeğim, sabırsızlığımı hoş gör. Belki yatiştirimemden, belki de babamın subay oluşundan içim coşkuyla dolu. En ufak tonda bir marş ritmi duyayım, heyecanım doruğa çıkıyor. Yüreğim yer değiştirircesine çarpıyor.

Canım arkadaşım bebek!

Sana bir anımı anlatmak istiyorum.
"Büyük Ada''da yazlıktaydık. Yazın son günlerine yaklaşıyorduk. 30 Ağustos ZAFER BAYRAMI kutlamaları hemen yanımızda olan Heybeli Ada Denizcilik Okulu öğrencileriyle şenlenirdi.
O yıl Tonton Dedeni işe yolcu ederken, rıhtımdan bir bando sesi yükseldi. Vapurdan Deniz Lisesi Bandosu çıkıyordu. Ben daha o an dedene vermem gereken uğur öpücüğünü unutarak taburun sonuna kadar koştum. Onlarla aynı tempoda yürüyor; İzmir Marşı''nı gırtlağım yırtılırcasına söylüyordum. Tören alanına gelip "rahat" komutunu alınca birden kendime geldim.Ama oradan ayrılmak ne olası?Saygı duruşu, Ata''nın Gençliğe Seslenişi, Gençliğin Andı, şiirler, konuşmalar derken sabah yedide çıktığım evden,öğle üzeri on ikide anca eve varabildim. Annen, teyzen ve dayın kahvaltılarını çoktan etmişlerdi Kızgınlıkla bana bakıyorlardı Bu bakış ta biraz da beni uçuklukla suçluyorlarmış havası vardı. Haber vermeden gittiğim ve geç geldiğim için kızgın üç küçük elbeni bahçemizdeki havuza atarak cezalandırdı.
Ama benim çocuk ruhum mutluydu.....



01 mayıs

BAHAR BAYRAMI

Hey bebek!

Baharın tüm güzelliği,temizliği,sevgisi içini okşasın.

Bu gün "Bahar Bayramı" Aynı zamanda İşçi(proleterya) Bayramı.
Bizim gençliğimizde tatil olsa bile kutlayamadığımız bir bayram. Öyle ya; bizim kültürümüze yabancı olan (kimbilir belki de unuttuğumuz ve korktuğumuz insani yanlarımızı ortaya çıkaran) sosyal düşünce kavramının K.MARX ve ENGELS ile ortaya atılan fikirlerin bayramı.
Sevgili bebek; bunlar hiç korkulacak şeyler değil. Bence senin yapacağın şey, dünya üzerindeki tüm kavramları öğrenmen ve kendine uygun olanını seçmen. Tıpkı kendine giysi seçerken bedenine uygun olanı satın alman gibi. Buradaki fark; beynini ve duygularını giydirmen..

Arkadaşın Sevgi



05 mayıs

BİLGİYE AÇIM

Arkadaş bebek,
Sana daha evvel ünüversite öğrencisi olduğumu söylemiş miydim?

Çok komik değil mi? Haklısın ama sana şunu da söylemeden edemiyeceğim.

Kimi insanlar vardır; yemekle karınlarını doyurmak için kazanmak zorundadırlar. Bunun için çeşitli yollara baş vururlar. Kimilerinin karınları toktur, gözleri açtır. Bunlar paralarına daha fazlasını katmak için uğraşırlar. Kimi insanlar vardır; çalışmadan, bir emek harcamadan türlü yollarla geçinir.(dur bebek,daha küçüksün. Onları da anlatacağım.) Kimi insanlar vardır; devamlı bilgi açlığı içindedir.Daha iyiyi, daha doğruyu,daha güzeli yakalamaya çalışırlar.
Ben de bilgi açlığı var bebek.
Bu aralar kendimi hızla derslerime verdim. Senin dünyaya gelişini yeni diplomamla karşılamak istiyorum.

Hem biliyor musun bebek? Sana yazdıklarımı "Kadın Psikoljisi Dersin" de proje çalışması olarak kullanabilirmişim. Öyle diyor sayın Mahir Hoca!..

Arkadaş anneannen

Tülin DURSUN



1495











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)