ISSN 1308-8483
FOÇA’NIN YÜZAKI… / Recep BOZKURT
Recep BOZKURT    
  Yayın Tarihi: 19.4.2012    


FOÇA’NIN YÜZAKI…


Foça’nın en önemli kurumlarından biri, Reha Midilli Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu’dur.

07 Ekim 2009 günü hizmete açılan bu okul hakkında basında ilk yazıyı ben yazmış (CUMHURİYET GAZETESİ-10 Ekim 2009) ve bu yazının bir yerinde aynen şöyle demiştim:

“…uygulamalar göstermiştir ki; Yüksek Okul ve Üniversiteler, bulundukları yöreye ekonomik, sosyal ve kültürel alanda ve hem de kısa bir sürede hissedilir bir canlılık getirmektedir. Foça’ya Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu kazandırılması doğru ve yerinde bir karardır. Çünkü, Turizm sektörü dünyamızdaki sosyal çatışmalara ve ekonomik durgunluklara rağmen yine de en cazip sektörlerden biridir. Foça, iç ve dış turizm bakımından potansiyeli yüksek, yıldızı parlak bir yöredir. İşte böylesi bir alana kalifiye eleman yetiştirecek olan Foça Reha Midilli Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu, bugün ve gelecekte ilçemize ve ülkemize katkıları sayılamayacak kadar çok olacaktır…”

9 Eylül Üniversitesi’ne bağlı olarak eğitime başlayan bu okulumuz ne sevindiricidir ki; daha üçüncü eğitim yılında, Kurucu Müdür Doç.Dr.Avşar Kurgun ve ekibinin istekli ve coşkulu çalışmaları ile dalında, en yüksek puanlarla tercih edilen ülkemizin ikinci okulu durumuna geldi.

Yine bu kısa süre içinde bir yandan diğer üniversitelerle işbirliği yaparak eğitim ağını genişletmiş, bir yandan da uluslar arası bağlantılarla Erasmus anlaşmaları yapmış; okulun akademik olanaklarını hızla geliştirerek öğrencilerinin yurt dışı deneyimler edinme yollarını bulmuştur.

Öte yandan ilçedeki ve yöredeki turizm işletmelerine katkı sağlamak, yol gösterip ışık tutmak için yaptığı sempozyumlar, seminerler ve verdikleri konferanslarla dallarında uzman kişileri Foça’ya getirmekte halkın bilgilenip bilinçlenmesine büyük katkılarda bulunmaktadır.

İşte bunlardan en sonuncusu da 16 Nisan 2012 günü Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye, İzmir ve Foça Turizmi: 2011 Değerlendirilmesi ve Gelecekten Beklentiler” sempozyumdur.

DEÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Alp Timur’un yönettiği, Ege Turizm İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, Ege Turizm Derneği Başkanı Önder Kayın, Foça Turizmciler Yatırımcılar Derneği Başkanı Işıl Dirim Kavitaş ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın katıldığı bu etkinlikte Foça Turizminin bugünü ve yarını ayrıntılı olarak tartışıldı.

İzlerken her yönüyle titiz bir çalışma ürünü olduğunu gözlemlediğimiz bu sempozyum, hem yetkin konuşmacıları ve konuları ile hem de örnek sunum ve düzenlemeleri ile büyük takdir topladı.

Foçalılar; öğretim görevlileri ve öğrencisiyle, böylesi seçkin bir kurumun varlığından ne kadar gururlansa azdır…


Recep BOZKURT

recboz48@gmail.com


2016











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)