ISSN 1308-8483
Reha Amca / Hüseyin Muslu
Hüseyin Muslu    
  Yayın Tarihi: 14.5.2012    


Reha Amca

“Baba yarısı, babadan öte” gibi ifadelerin söylendiği insanlar, içinde yaşadığı toplum tarafından büyük saygı görürler. Bu tanımların insana yakıştırılması ve öyle bir bilinirlik katması hiç de boşu boşuna olmamıştır.

Benim babam Eğitim Fakültesi’nden mezun olduğumda “Artık öğretmen oldun. Ölünceye kadar eğitimle ne kadar “hemhal” olsan azdır. Allah çabalarını eksiltmesin, yolun açık olsun evlat” demişti. Bunun bilincini yıllarca iliklerime kadar hissettim. Öğretmenliğimin son yedi yılını Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi’nde geçirdim. Okulun temelinin atıldığı ilk günden kaba inşaatın ortaya çıkışına kadar kimselere kendimi belli etmeden hemen hemen her gün inşaatın çevresinde olan biteni izledim, oralarda gezindim.

Reha Amca ile “Evlat, seni hemen hemen her gün buralarda görüyorum. Sen kimsin?” diye sorduğu gün tanışmıştım ilk defa. Bir defasında görev yaptığım okulun müdür yardımcısı olan ve “ Foça’da bir Anadolu Lisesi yok. Açılsa da orada çok güzel eğitim verilse.” diye konuşmalar yaptığım arkadaşımı da aldım yanıma. İnşaatın her aşamasında ve her gün orada bulunan Reha Amca ile tanıştırdım. O arkadaş Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi’nin şimdiki müdürü Ali ÖZTÜTÜNCÜ idi. Bizim Reha Amca ile hasbihalimiz o zamandan geliyordu. Bizimle olan konuşmalarda en çok eğitim, çağdaşlık ve Atatürk konuları üzerinde yoğunlaşırdı. Konuşmalarından, gözlerindeki yurt sevgisinden ve her zaman üzerinde taşıdığı enerjisinden bizler de ayrıca bir motivasyon edinirdik.

Foça ve çevresine kazandırdığı eserleri anlatmaya gerek yok. O, eserleriyle ışık tutmuştur. Eserleri de o ışığı devamlı kılacaktır. Hele kuruluş aşamasında beraber olduğumuz, doğum sancılarına tanıklık ettiğimiz eseri var ki Reha Amca’nın gönlünü ve beyninden geçenleri net olarak orada görebilirsiniz; Reha-Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı. Vakıf sayesinde hizmetlere devam edilecek; ne büyük bir mutluluk.

Ben kendisinde her zaman babamın Atatürk ve yurt sevgisini ve eğitimle ilgili hassasiyetini gördüm. O da bizimle olan konuşmalarında çok mutlu olurdu. Hep bizimle olan tanışma anını ballandıra ballandıra anlatıp, o günden mutlulukla bahsederdi. Biz bizi çok iyi tanıyor ve anlıyorduk. Bir araya geldiğimizde bize evlatları gibi bakar, gözleri ışıl ışıl olurdu.

Bu yüzden “Baba Yarısı, Babadan Öte” gibi ifadeler bende çok büyük yer etmiştir.

Her şey için çok teşekkür ederim Reha Amca. Bende hissettirdiklerin ve yurtseverliğin için.

13.05.2012

Hüseyin MUSLU
Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi
İngilizce Öğretmeni


Hüseyin Muslu



2532











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)