ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça CHP ve ADD üyeleri Atatürk'e yürüdü

   .:: Duyurular, Haberler


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 23.4.2014    

Foça CHP ve ADD üyeleri Atatürk'e yürüdü



TBMM'nin kuruluşunun ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. yıl dönümü dolayısıyla CHP Foça İlçe Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi üyeleri Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki anıta CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer ve ADD Foça Şube Başkanı Neşe Uprak tarafından çelenklerin konulduğu törene Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile birlikte partililer ve vatandaşlar da katıldı.

Günal Biçer, TBMM’nin kuruluşunun 94. yıldönümünü kutlayarak başladığı konuşmasında, yurdun düşmanlar tarafından parçalandığı ve paylaşıldığı; dağınıklık, yokluk ve çaresizlik içindeki o en zor günlerde, silahlı mücadeleyi başlatırken bile, Mustafa Kemal’in asker olduğu halde, kongreler yoluyla halkı toplayarak demokratik örgütlenme yolunu seçtiğine dikkat çekti.

23 Nisan 1920'de Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin toplanmasının, Kurtuluş Savaşı ve ardından gelecek büyük devrimler için ilk büyük adımın atılması anlamını taşıdığını vurgulayan Biçer, o koşullarda bile dünyaya örnek bir demokratik örgütlenme biçimi sergilendiğini dile getirdi.



Günal Biçer; “Türkiye Cumhuriyeti, yanmış yıkılmış bir ülkenin küllerinden doğmuştur. Oğullarını şehit vere vere on yıllarca savaşan halkın, son ve büyük bir hamleyle, "Ben varım" dediği büyük kavga böylece başarıya ulaşmıştır.

Hedefi çağdaş uygarlık olan, ortaçağ karanlığından yirminci yüzyıl aydınlığına sıçramak amacındaki, yılmak ye yorulmak bilmeyen ilerici kadroların, bize bıraktıkları, saygınlığı ve tam bağımsızlığı muhakkak olan Türkiye Cumhuriyeti bugünlere gelebilmişse, o temelin sağlamlığındandır.

Onu yıpratmak, rayından çıkarmak ve giderek de yıkmak çabaları hiçbir zaman eksik olmamıştır. Bu konuda, Türk Milleti'nin büyük bölümü ve onun Cumhuriyeti kuran kadrolarının eseri Cumhuriyet Halk Partisi, büyük bir uyanıklıkla, olanca dikkatiyle görevini yapmakta, Cumhuriyet'i ve devrimleri korumakta, bir an bile tereddüt etmeden mücadeleyi sürdürmektedir.

Türkiye'nin, çok büyük bir sınavdan geçtiği şu son yıllarda, Türk milleti olarak, onun güvenilir temsilcisi Cumhuriyet Halk Partisi olarak, görevimizin başındayız.

Büyük önderimiz Mustafa Kemal'in bütün emanetlerini ve Cumhuriyet'in kazanımlarını korumak için canla başla çalışıyoruz. Bu yolda, bir gün tüm ülkemizde aydınlık ve güzel günleri hep birlikte yaşayacağımıza inanarak yürüyoruz.

Cumhuriyet'in tüm değerlerinin yok edildiği, hak ve hukukun göz ardı edildiği, türlü zulümlerle insanların baskı altında tutulduğu, gerçek bir "tek parti diktası"nın yaşandığı şu günlerden mutlaka zaferle çıkacağız. Buna inancımız tamdır. Çünkü önümüzde, 1919 karanlığında bile demokratik örgütlenme yoluyla başlatılan, Türkiye Büyük Millet Meclisi eliyle yürütülen Kurtuluş Savaşı'mız ve arka arkaya sıralanan devrimlerimiz, çağdaşlaşma ve aydınlanma hamlelerimiz vardır. Hiçbir yerden kopya çekmemize gerek yoktur. Biz, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının devrimci izinden yürüyerek, tüm sorunları aşacağımıza; ülkemizi ve halkımızı aydınlığa çıkaracağımıza yürekten inanıyoruz.” Dedi

Seyfi GÜL







Okunma: 2527
Okunma: 2527












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)