ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da coşkulu 23 Nisan

   .:: Duyurular, Haberler


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 24.4.2014    

Foça’da coşkulu 23 Nisan



TBMM’nin kuruluşunun ve Atatürk’ün bu günü çocuklara bayram olarak hediye edişinin 94. yıldönümü İzmir’in Foça ilçesinde coşkulu törenlerle kutlandı. Törenler vatandaşların yoğun katılımıyla ve büyük coşku içinde geçti.

Saat 10.00’da öğretmenleriyle birlikte Foça Belediyesi’ne gelen Yeni Bağarası Şehit Yarbay Mesut Kuru Ortaokulu öğrencilerinden Hazal Kılınç başkanlığı bir günlüğüne devraldı. Başkanlığının ilk dakikalarında ilgili birimlere talimat veren Kılınç, ilçedeki tüm okulların ihtiyaçlarının tespitini ve eldeki olanaklar kullanılarak eksiklerin giderilmesini istedi.



10.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız tarafından çelenk konulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 11.00’da Foça 11 Eylül Stadı’ndaki törenlere geçildi.
.
Reha Midilli Ortaokulu öğrencileri Eda Yener ve Berke Dönmez’in sunumunu yaptığı törenler, Foça Kaymakamı adına Bağarası Cemil Midili Ortaokulu öğrencisi Pervin Çetin’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı.



Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ törene katılan öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Ilıpınar Engelli Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi öğrencileri, Foça Belediyesi Jimnastik Kulübü sporcularının gösterileri sonrası askeri bando eşliğinde resmigeçit töreni yapıldı.



Karadeniz Yöresi ve Artvin Folklor ekiplerinin gösterileri ve şiirlerin okunmasını takiben geleneksel temsili çocuk oyunları sergilendi. Halat çekme, çuval, sandalye kapmaca, yakartop yarışmalarını 100 metre kızlar erkekler serbest ve engelli yarışları izledi.

İki saat süren stattaki törenler sırasında sıcak dolayısıyla fenalaşan bazı öğrencilere sağlık ekipleri müdahale etti.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçe genelindeki okullar arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle tören sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2872
Okunma: 2872












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)