ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Karşıyaka’da “Siz hayal edin biz yapalım” projesi başladı

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 29.7.2014    

Karşıyaka’da “Siz hayal edin biz yapalım” projesi başladı



Yerel seçimler öncesinde “Bu kenti birlikte yöneteceğiz” sloganıyla yola çıkan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyakalıları da yönetim sürecine dahil etmek için ilk adımı attı. Vatandaşların, ilçe için hayal ettiği projeleri hayata geçirmek isteyen belediye “Siz Hayal Edin, Biz Yapalım” projesini başlattı. Belediyenin web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden başlatılan projeye göre, Karşıyakalılar, hayal ettikleri projeleri belediye ile paylaşacak. Yetkililer, önem sırasına koydukları projeleri yatırım planına alacak ve projenin hayata geçirilmesi sağlanacak.

Projeye büyük ilgi gösteren vatandaşlar, web sitesi üzerinden yayınlanan formlara, bir ayda 100’e yakın proje önerisi gönderdi. Çevre, sosyal yardımlar, istihdam, turizm, kültür ve enerji gibi pek çok konuyu içeren proje önerileri için bir sınırlama bulunmuyor. Vatandaşlar, belediye hizmet binasına bizzat gelerek de projelerini teslim edebiliyor.

HERKESİN SÖZ HAKKI VAR

Karşıyakalı her bireyin ilçenin geleceği ve daha da güzelleşmesi için söz hakkı olduğunu söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Katılımcı belediyecilik anlayışı, hizmet prensiplerimizin temelini oluşturuyor. Her fırsatta vatandaşlarımızın görüşlerine, istek ve önerilerine kulak veriyoruz. Hizmetlerimizi buna göre şekillendiriyoruz. Bu yeni projemizde ise söz tamamen vatandaşlarımızda. Herkesin mutlaka yaşadığı çevreye ilişkin gerçek olmasını istediği hayalleri vardır. İşte biz bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek için bir kapı açıyoruz. Uygulanabilir projeleri, önem ve ihtiyaç sırasıyla, tek tek hayata geçireceğiz. Bu sayede, hep birlikte hayallerimizdeki Karşıyaka'yı yaratmış olacağız" dedi.






Okunma: 833
Okunma: 833












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)