ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Lütfen yolumuzu kapatmayınız !

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 24.1.2015    

Lütfen yolumuzu kapatmayınız !



Foça’da yaşayan engelli vatandaşların fotoğraflarının yer aldığı uyarı levhaları, taşıt sürücülerini yol ve kaldırım işgalleri yapmamaları konusunda uyaracak.

Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Foça Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen uygulama kapsamında; Foça’da yaşayan engelli vatandaşların, ellerinde “Lütfen yolumuzu 2 dakika için bile kapatmayınız!” uyarısının yazılı olduğu levhalarla çekilmiş fotoğrafları, kendileri için ayrılmış yol ve geçitlere yerleştirilecek.

Uyarı levhaları ilk aşamada, otobüs garajı-taksi durağı önündeki engelli yoluna yerleştirildi. Bu amaçla, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Meclis üyeleri, Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Sermin Selçuk ve Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi İlker Yalçın, engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldi.

Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi İlker Yalçın konu hakkında;

“Engelli yolunun açık kalmasını sağlamak amacıyla farkındalık yaratmak istedik. Sürücülerimiz maalesef çoğu zaman, engelli ve özürlü demenin ne olduğunu bilmiyor; sakat deyince anlıyor. Hiç değilse resmi görsünler, düşüncelerinde canlansın ve engelliler için ayrılmış yol ve geçitlere park etmesinler, bu yolları kapatmasınlar istedik. Bu tarz bir tabela yöntemi sanıyorum ki Türkiye’de bir ilk. Bu levhalarımızdan, yetkililerden izin alarak, başka noktalara da yerleştirileceğiz.

Foça Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ’a; ilçemiz genelindeki engelli vatandaşlar için yaptıkları çalışmalardan ve her zaman bizlerin yanlarında olmalarından dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise; “Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, önemli görevlerimizdendir. Bu konuda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.






Okunma: 1240
Okunma: 1240












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)