ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da Kadına Yönelik Şiddet konulu söyleşiye büyük ilgi

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 26.11.2015    

Foça’da Kadına Yönelik Şiddet konulu söyleşiye büyük ilgi



Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde gerçekleştirilen El İşi Atölye Çalışmalarını takiben, kadın karikatüristlerin eserlerinin yer aldığı bir sergi açıldı.

İzmir Karikatüristler Derneği’nin temsilcilerinin de katıldığı serginin ardından İzmir Kadın Dayanışma Derneği’nden Avukat Sevgi Binbir ve Ege Üniversitesi Halk Sağlığı bölümünden Doç. Dr. Aslı Davas’ın katıldığı, ‘Şiddet neden yaşanıyor? Şiddete karşı kadın hareketi neler yapıyor? Konulu bir söyleşi de gerçekleştirildi.

Foça Belediyesi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü kapsamında düzenlenen söyleşide konuşan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, son yıllarda kadınlara uygulanan şiddetin arttığına dikkat çekerek, “Kadının olduğu yerde hayat var, kadının olduğu yerde güzellikler var, kadının olduğu yerde sevgi var, kadının olduğu yer de özgürlük var. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini kurma yolundaki zorlu süreçte yaşanan sıkıntıları kadınların dayanışması, emeği, gücüyle aşarak, baştanbaşa çok farklı düşünce yapısındaki insanları bir araya toplayarak başarmıştır ve aşmıştır” dedi.

Son yıllarda Türkiye’de kadına yönelik şiddetin hızla arttığını vurgulayan Başkan Demirağ, “Eğer çağdaş bir Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorsak bunların önlemlerini çok ciddi anlamda gözden geçirmek lazım. Ama maalesef çok ciddi önlemlerin alındığını söylemek mümkün olmasa gerek. Gergin bir toplumda, gerginliği çözecek en önemli ve en iyi faktör kadındır. Ve Kadınlarımızın böylesine şiddet içinde olması bizler için çok büyük bir ayıptır. Kadına şiddetin durdurulması konusunda her kesimin birbirine kenetlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Şiddeti bir yere bırakmamız gerekiyor ve kadınlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bu konuda Foça’mız çok duyarlı. Foça’daki kadınlarımızın bu konudaki bakış açıları bizlere güç veriyor. Umarım bu konuda İzmir Foça’ya, Türkiye‘de İzmir’e benzer” diye konuştu.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’dan sonra İzmir Kadın Dayanışma Derneği’nden Avukat Sevgi Binbir ve Ege Üniversitesi Halk Sağlığı bölümünden Doç. Dr. Aslı Davas’ın konuşmacı oldukları program devam etti. ‘Şiddet neden yaşanıyor?, Şiddete karşı kadın hareketi neler yapıyor? Konulu söyleşide konuşmacılar, istatistiklerle kadına uygulanan şiddetini gözler önüne serdi.






Okunma: 1378
Okunma: 1378












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)