ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Ressam Zeyrek’in eserleri Konak’ta sergilendi

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 19.4.2014    


Ressam Zeyrek’in eserleri Konak’ta sergilendi

Usta Ressam Güven Zeyrek, sanat yaşamındaki 48. sergisini Konak Belediyesi’nin destekleriyle Güzelyalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde açtı. 31 eserin sergilendiği sergiye İzmirli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında 47 sergiye imza atan Zeyrek, 48. sergisini Konak’ta açmanın kendisi için ayrı bir önemi olduğunu belirterek, sanata ve sanatçıya destek veren Konak Belediyesi’ne teşekkür etti.

Çağdaş Türk resminde kendi tarzını sürekli kılan Ressam Güven Zeyrek, yalın ve monokrom bir etkiyle netleşen, fazlalıklarından arınmış derin ve soluklu eserlerinden oluşan sergisini İzmirli sanatseverlerin beğenisine sundu. Usta ressam aşkın soyutlama iradesiyle sanatını kuran ve geliştiren yaklaşımıyla; kendi imge düzenini yansıttığı sanatından hiçbir ödün vermeden, bu günlere gelebilen sanatçı 48. kişisel sergisini Konak Belediyesi’nin destekleriyle açtı. Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki sergide Zeyrek’in 31 eseri sergileniyor.

SANATIN MERKEZİ KONAK

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a desteklerinden dolayı çok teşekkür eden Zeyrek, “Sergilerimle 30 yıldır sanatıma devam ediyorum. Bu sergi 48. kişisel sergim oluyor. Eserlerimle gurur duyuyorum. Sanatın ve sanatçının yanında olan Konak Belediyesi’ne ve yeni seçilen Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür ediyorum” dedi. Konak Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Güngör’ün de katıldığı serginin açılışında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın sergiyle ilgili mesajı da okundu. İzmirli sanatçı Güven Zeyrek’i resim sanatına verdiği katkılarından dolayı kutlayan Pekdaş mesajında, “Yeni dönemde Konak Belediyesi’nin kültür sanat çalışmalarına yeni bir yön verme ve nitelikli sanat etkinlikleri ile sanatçılarımızı Konak’ta buluşturma kararlılığında olacağız. Konak’ta sanatın ve sanatçının nefes alıp verdiği, el birliğiyle sanat üreten bir kent yaratacağız” dedi.






Okunma: 2374
Okunma: 2374












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)