ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça yağmura şiire ve şiirden nağmelere doydu

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 19.4.2014    


Foça yağmura şiire ve şiirden nağmelere doydu

İzmir’in Foça ilçesinde 18 Mart 2014 Cuma gecesi gerçekleştirilen “Bir Şarkı Bir Şiir” dinletisiyle sanatseverler şiir ve müziğe doydu. İlçede iki gündür süren şiddetli yağmur ve gök gürültüleri salondaki etkinliğe doğal efektleriyle ayrı bir katkı yaptı.

Foçalı Yazar-Şair Hüseyin Yurttaş ve Yılmaz Mızrak’ın şiirleriyle, sanatçı Haluk Çetin’in gitarı ve şiirlerden bestelenmiş şarkılarla katıldığı geceyi izleyenler arasında şair Ataol Behramoğlu, yazarlar Ahmet Önel ve Vecdi Çıralıoğlu da yer aldı.

Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki şiir müzik dinletisi; Haluk Çetin’in Selam Olsun şarkısı, Yılmaz Mızrak’ın okuduğu, köy enstitüleri konulu “Şu Dağın Başında Bir Top Gül Vardı” adlı Bedri Rahmi şiiri ve etkinlik boyunca sadece kendi şiirlerini okuyan Hüseyin Yurttaş’ın “Öpüldünüz Efendim”iyle başladı.


Ülkü Tamer, Karacaoğlan, Atilla İlhan, Fazıl Hüsnü dağlarca, Can Yücel, Behçet Necatigil, Nihat Behram, Ömer Hayam, Melih Cevdet Anday, Ahmed Arif, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Orhan Veli Kanık, Yahya Kemal Beyatlı ve Ataol Behramoğlu’nun şiirlerinden bestelenmiş yirmiye yakın şarkıyı seslendiren Haluk Çetin, Yılmaz Mızrak’ın edebiyat öğretmeni olduğunu, eğitiminden çok şeyler kazandığını, konuları değişik işleme tarzıyla derslerinin tadını hala unutamadığını söyledi.

Yılmaz Mızrak Paris’te görev yaptığı sırada yardımcılığını yaptığını belirttiği Melih Cevdet Anday’ın “Olsun da”, Nazım Hikmet’in “Taranta Babu’ya Mektuplar 5” ve Ödemiş ağzıyla okuduğu şiirlerle alkışlanırken, Hüseyin Yurttaş gecenin şiir finalini “Ordayım”la yaptı.

19.30’da başlayan ve 21.00’e kadar süren etkinlik “Çaresi İsyan Olmuştur” şarkısının ardından Foça Belediye Meclis üyesi Zeynep Çemrek'in sanatçılara teşekkür ederek çiçek vermesiyle noktalandı.

Haluk Çetin program sonrası giriş holünde “Yunus Gibi” adlı son albümünü dinleyicileri için imzaladı.



Seyfi GÜL







Okunma: 3550
Okunma: 3550












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)