YER GÖK KIRMIZI BALON PEKİ YA KALBİNİZ NE RENK?
Pahalı mı hediyeleriniz? Peki ya sevgileriniz?
Bugün Dünya Sevgililer Günü, aynı zamanda Dünya Öykü Günü… Sevgililer ve öykücüler günler öncesinden bu özel gün için kutlama hazırlıklarına başladı. Hediyeler, bildiriler hazırlandı. Peki kimler bugünün hakkını verebilecek? En pahalı ya da en anlamlı hediyeyi sevdiceğine veren mi? En iyi bildiriyi hazırlayan mı? Kimler sevginin ve öykü gününün hakkını verebilecek. En güzel sevenler mi? Kalbiyle öyküleri sıralayanlar mı? Sevgiyle, saygıyla hesap kitap yapmadan kalbini büyütüp bir güne sığmayanlar mı?
Herkes sevebilir sevmek çok kolay. Herkes öykü yazabilir öykü yazmak çok kolay. Dünya değişti her şey değişti evet elbet değişecek ama sevgi de değişir mi? Para harcamak mı sevgi? Bol reklam, bol gösteriş demek mi? Birazcık bile özel olmasın mı sevgi? Yürekten sevenler nerede? Ya da seven kaldı mı ki? Sevginin emekle, saygıyla kol kola olması gerek. Özveri demek anlayış demek. Peki nerede o sevgiler şimdi? Takılan takılarda, alınan lüks mobilyalarda, bebek-evlilik teklifi şovlarında mı sevgi? Yoksa bir bakışta gülüşte, şefkatte, iyi günde kötü günde verilen destekte saygıda mı? Yok mu eşiyle, sevdiğiyle yaptığı işlerle gurur duyan, onu yüreklendiren, ardında yeri göğü çınlatarak onu alkışlayan? Şimdilerde sevgi sonsuz şımarıklık demek. Sevin, sevilin ama sahiden sevin. Gün, ay, yıl biçmeden, düşünmeden sevin. Sevgi tükenen bir şey değil. Beslenmesi gereken bir şey. Saygıyla, anlayışla, empatiyle, inceliklerle besleyin. Öldürmeyin sevginizi. Gerçek sevginin güçlü enerjisi korusun kollasın sarsın sıcacık sizi. Boş verin kuyumcuları, çiçekçileri. En sahicisini, en güzelini verin sevdiğinize.
Sevginizi.
14 Şubat’a yakışıyor mu sevginiz? Sahiden sevenler, çıkarsız hesapsız gösterişsiz saygıyı da elden bırakmadan sevenler birleşin, ayaklanın. Sevgiyi sadece bir günden ibaret sayanlara bırakmayın meydanı. Büyütün sevginizi, bir çocuğu, bir çiçeği büyütürcesine usul usul şefkatle, minnetle, şükürle. Hediye almak istiyorsanız da alın elbette ama içinizden geldiği için içinizden geleni alın en sevdiğinize. Seve seve verin hediyenizi. Hediye vermekten mutlu olmak durumu bambaşka.
Verilmesi gerekiyor diye değil sizi mutlu edeceği için verin hediyenizi...
Öyküler yazın tazecik her güne. Ama kalpten olsun hesapsız olsun gösterişsiz çıkarsız olsun.
O halde şimdi,
Gününüz Kutlu Olsun.
|