ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Bayraklı Merkez Camii yeniden doğuyor

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 16.3.2012    

Bayraklı Merkez Camii yeniden doğuyor



Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yıkılarak yerine yenisinin yapılacağı Bayraklı Merkez Cami’nin temelini İl Müftü Vekili, İlçe Müftüsü, CHP Bayraklı İlçe Başkanı ve vatandaşlarla birlikte attı.

1 Ekim 1995 yılında Afyon Dinar Depremi’nin ardından kullanılamaz raporu verilerek ibadete kapatılan Bayraklı Merkez Cami’nin yerine yapılacak olan yeni cami için tören düzenlendi. Bayraklı Müftüsü Adem Dobur’un ev sahipliğinde gerçekleşen temel atma törenine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Levent Ölçer ve vatandaşlar katıldı.

Göreve geldiği günden bu yana 59 camisi olan Bayraklı’nın bütün camilerini tek tek girerek temizlediklerini söyleyerek sözlerine başlayan Başkan Hasan Karabağ, “Bu temizlik çalışmalarını şov olsun diye yapmadık. Secdeye giden alınların yerinin temiz olmasını istedik. ‘İnsanın girdiği her mekân Belediyenin temizlemek zorunda olduğu alandır’ diye düşündük. Böylece Türkiye’ye örnek olacak çalışmayı Bayraklı’dan başlatmış olduk. Bu hassas yaklaşımımız da cami cemaati tarafından her zaman takdirle karşılandı. Bölgemizdeki bütün camilerin eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Bu camimizin de bitirilmesi konusunda katkımızı sonuna kadar koyacağımızın sözünü veriyorum” dedi.

Kız Kuran Kursu hocası yeni inşa edilen Merkez Camii yanında bulunan eski Kuran Kursu için Başkan Karabağ’dan yardım talep etti. Kurs binası için İmar Müdürlüğü’ne talimat vererek durumuna baktıracağını dile getiren Başkan Karabağ, “Öncelikle yönetmeliğe bakacağız. Hocamızın gayretlerine yardımcı olacağız. Camiimiz insanlığa ve Bayraklı’ya hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Bayraklı Müftüsü Adem Dobur ise Merkez Camii’nde emeği olan başta Başkan Hasan Karabağ ve tüm belediye personeline teşekkür etti. İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk desteklerinden dolayı Başkan Hasan Karabağ’a plâket verdi.






Okunma: 937
Okunma: 937












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)