ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
14. Foça Regata Yat Yarışları sonuçlandı

   .:: Spor


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 4.7.2011    

14. Foça Regata Yat Yarışları sonuçlandı



Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İli 2011 faaliyet programında yer alan ve Foça Yelken İhtisas Kulübü (FYİK) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 14. Foça Regata Yat Yarışları’nın kazananları belli oldu.

2-3 Temmuz 2011 tarihlerinde ikişer kez yelkenlerin açıldığı yarışlarda Ahşap-Yat’larda Foçalı, Destek-1 sınıfında Urlalı, Destek-2 sınıfında Çeşmeli, Destek-3 sınıfında Karşıyakalı yatçılar birinci oldular.

Destek-1 sınıfında yarışan ve yarış ekibini Türkiye Yelken Federasyonu asbaşkanı Neylan Güney, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Yelken Komodoru Hasan Güller, FYİK antrenörü Emrah Taşlı, Optimist Milli Takımı’ndan Ecem Elmas ve Neval Güler’in oluşturduğu LIBERTY teknesi yarışı iki günde de en önde bitirmesine rağmen Uluslararası Yelken Puan hesaplama sistemi sonuçlarına göre 5.nci olarak tamamladı.

Yelken birincilerinin belirlendiği özel hesaplama sisteminde yatın yaşı, teknenin boyu, balon açıp açmaması ve yarışlarda yaptığı zaman dikkate alınarak değerlendirme yapılıyor. Yaşlı tekneler bu hesaplamada daha avantajlı duruma geçiyorlar.

38 tekne ve 175 yarışmacının kıyasıya mücadele ettiği yarışmada URIYAT (Urla Yat Kulübü), FYİK (Foça Yelken İhtisas Kulübü), EAYK (Ege Açıkdeniz Yat Kulübü), KSK (Karşıyaka Spor Kulübü) kulüplerinin yelkencileri ile Urla, Çeşme, Alaçatı ve İzmir’den ferdi olarak katılan yarışmacılar yelken bastı.

Aynı sınıftaki tekneler arasında yapılan müsabakaların startı Foça Küçükdeniz sahilinden verildi. İncir adası, Orak Adası, Hayırsız Ada, Fener Adası rotası takip edilerek 13 millik etap tamamlandı.

Foça körfezi ve adaları bölgesinde seyrine doyumsuz görüntüler yaratan etkinliğin organizasyon komitesi başkanı ve Foça Yelken İhtisas Kulübü Yelken Komodoru Hasan Güller yarışların mükemmel bir havada ve sorunsuz tamamlandığını açıkladı. Güller kayıt yaptıran teknelerin özellikleri nedeniyle IRC sınıfında yarış düzenlenmediğini, Destek 1, 2, 3 ve 4 ile ahşap olmak üzere 4 sınıfta yelken açtıklarını belirtti. Güller “Foça yelkenciler için bir cennet. Katılan tüm yarışmacılar bu doğaya aşık oluyorlar. Bu bölgenin rüzgarı var, ama dalgası yok. Yarışanlar kadar seyredenlerde mest oluyorlar. Dalıp-çıkma, arada bir gözden kaybolma durumu yok. Tekneler ideal bir ortamda deniz üzerinde süzülüyorlar. Tüm yarışmacıları tebrik ediyor ve seneye yine Foça’ya bekliyoruz” dedi.

Kıyı kesimlerinden büyük ilgi ile izlenen yelken yarışlarının ödül töreni 3 Temmuz 2011 Pazar günü saat 19.30’da Foça’da yapıldı. Katılan tüm yarışmacılara sertifikaları, İlk üç dereceye giren yarışmacılara kupa ve madalyaları verildi.

Yarışmalarda dereceye giren tekneler şöyle sıralandı:

Ahşap – Yat sınıfı :
REMBETİKO - FYIK Servet Poyraz-10

Destek 1 Sınıfı :
CYGNUS – URİYAT Good Day Sunshine Jimmy Key

Destek-2 Sınıfı :
MELTEMİ – ÇEŞME Alevim İpekoğlu

Destek –3 Sınıfı :
UNDINE- KSK Can Kaptan Aqua Life


.




Seyfi GÜL







Okunma: 2224
Okunma: 2224












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)