ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Avrupa Bayan Takımlar Bocce Şampiyonası’nda 4 madalya kazandık

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 13.7.2011    

Avrupa Bayan Takımlar Bocce Şampiyonası’nda 4 madalya kazandık



Ankara’nın Kazan ilçesinde 13 ülkenin katılımıyla düzenlenen Avrupa Bayan Takımlar Bocce Şampiyonası’nda 4 madalya kazanma başarısını gösteren milli sporcularımız oyunlara damgasını vurdu.

13 ülkeden gelen sporcularla kıyasıya mücadele eden hem de başarıyla ev sahipliği yapan Türkiye aldığı başarılı sonuçlar ile göz doldurdu. Tekler, takımlar ve 23 yaş altı olmak üzere üç kategoride yapılan müsabakalarda Türk milli takımı iki ayrı takım ve on sporcu ile yer aldı. A ve B olarak şampiyonada son güne kadar muhteşem bir performans sergileyen milli takımımız her iki takımla yarı finale kalarak herkese büyük mutluluk yaşattı. Yarı finalde Türkiye A takımı İtalya’ya Türkiye B takımı ise İsviçre’ye 2-1 yenilince final şanslarını kaybederek, bronz madalya için birbirleri ile yarışmak zorunda kaldılar. Müsabaka sonunda Türkiye B takımı karşılaşmayı 3-0 kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu

23 yaş altı müsabakalarda ilk dörde kalma başarısını gösteren iki sporcumuz da madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Finalde İtalya ile oynayan Esile Emen maçı kaybederek gümüş madalya sahibi oldu. Bronz madalya için İsviçreli rakibiyle mücadele eden Merve Timur ise maçı kazanıp bronz madalya elde etti. Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bocce ve ayrıca Milli takım antrenörlüğünü yapan Hüseyin Tükenmez ile milli takımda yarışan sporcuları kutlayan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Bocce branşında artık Avrupalı takımların Türkiye’den ürktüğünü söyledi.Başkan Tartan, ”Kısa süre içinde çok büyük başarılara imza attık ve bu şampiyonada gönlümüz İstiklal Marşı’nı okutmaktı; ancak olmadı.Amacımız, en kısa zamanda bu başarıyı elde ederek o kürsülerde bütün dünyaya Türkiye’nin Bocce’deki başarısını duyuracağız “ dedi.

Başkan Tartan, bu şampiyonada milli takıma Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün iki sporcu vermesinin ( Merve Öztürk ve Merve Timur) ve bu iki sporcunun da madalya almış olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Tartan, Merve Timur 23 Yaş altı Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa 3’üncüsü Merve Öztürk’ün ise takımlar Avrupa 3’üncüsü olarak hem ülkemizin hem Konak Belediyesi’nin başarısını perçinlemiş olduğunu söyledi. Tartan, önümüzdeki günlerde Bocce disiplinindeki diğer oyunlarda Avrupa ve dünya şampiyonalarının yapılacağını ve bu şampiyonalarda da sporculardan yine büyük başarılar beklediğini sözlerine ekledi.






Okunma: 1383
Okunma: 1383












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)