ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Narlıdere’de Uluslararası İlhan Onat Satranç Turnuvası yapıldı

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 16.4.2012    

Narlıdere’de Uluslararası İlhan Onat Satranç Turnuvası yapıldı



Narlıdere Belediyesi ve İzmir Satranç Eğitim Merkezi, İzmir İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Uluslararası İlhan Onat Satranç Turnuvası, yoğun katılım ile Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Türkiye Satranç Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Selçuk Büyük Vural gözetiminde gerçekleştirilen turnuvaya, Narlıdere kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Narlıdere Belediye başkanı Abdül Batur, İlhan Onat adına kız kardeşi Bilge Berk katıldı.

Narlıdere Belediyesi ve İzmir Satranç Eğitim Merkezi, İzmir İl Temsilciliği gelişme çağındaki çocukların zihinsel ve duygusal olarak gelişmesine faydalı olmak amacı ile Uluslararası bir satranç turnuvası düzenledi. 1974–1975–1982 yıllarında Türkiye Satranç Şampiyonu olan İlhan Onat adının verildiği satranç turnuvası, A,B,C Grupları olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenlendi. 14-15 Nisan tarihlerinde Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen turnuvaya çoğunluğu çocuk sporcu olmak üzere 450 satranç sporcusuna ev sahipliği yaptı.

İlk kez düzenlenen Uluslararası İlhan Onat Satranç Turnuvasına ev sahipliği yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 450 sporcunun katıldığı turnuvayı çok başarılı buldu. Batur “Türkiye Satranç Şampiyonu olan Onat birçok kez uluslararası turnuvalarda ve milli takım ile ülkemizi temsil etmiştir. Bu turnuvalarda birçok uluslararası başarıya imza atmıştır. Değerli büyüğümüz ve satranç ustamız İlhan Onat’ı yaşarken onurlandırmak amacı ile bu turnuva organize etmeyi uygun gördük” dedi. Satrancın çocukların yetişmesindeki öneminden bahseden Batur “Muhakeme yeteneğini geliştiren satranç, aynı zaman çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını da sağlar. Kendilerini geliştirdikleri sosyal bir paylaşım alanları olan bu yarışmalar daha sağlıklı bireyler yetişmesi için çok faydalı etkinliklerdir. Turnuvaya adını veren Usta satranç oyuncusu İlhan Onat adına hepinize teşekkür ediyorum. Daha geniş katılımlı ve başarılı turnuvalarda ev sahipliği yapmak umuduyla hepinize başarılar diliyorum” dedi.

İlhan Onat Satranç Turnuvası ilk kez düzenlenmesine karşın yurt genelinde büyük bir ilgiyle karşılandı. Turnuvanın erken duyurulması, turnuva salonunun çok kaliteli ve rahat olması ve nakit ödüller bu turnuvaya ilgiyi arttırdı. Ankara, İstanbul, Manisa, Muğla, Çanakkale, Balıkesir, Denizli, Aydın, Zonguldak, Antalya, Samsun, Diyarbakır, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Adana, Konya, Isparta, Kütahya, Edirne, Ordu, illerinden sporcuların yanı sıra Azerbaycan ülkesinden de turnuvaya katılım oldu. Başta İzmir olmak üzere Türkiye'nin sayılı oyuncularının katıldığı organizasyon finalinde toplamda 8 bin TL para ödülü dağıtıldı.






Okunma: 1820
Okunma: 1820












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)