ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Tarihe Saygı Ödülü'nü Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Mert Rüstem birlikte aldı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 3.12.2011    


Tarihe Saygı Ödülü'nü Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Mert Rüstem birlikte aldı

Karşıyaka Belediyesi’nin bu sene hizmete açtığı Hamza Rüstem Fotoğraf Evi kısa bir zaman içinde ikinci kez ödül alarak büyük gurur kaynağı oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İzmir’deki tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan doğru çalışmaların özendirilmesi, ödüllendirilmesi, tanıtılması ve bu yolla koruma bilincinin yaygınlaştırmasını hedefleyen olumlu örneklerin artmasını amaçlayan Tarihe Saygı Yerel Koruma yarışmasında Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma dalında katkı ödülüne Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğraf Evi layık görüldü.

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek İzmir halkına kazandırılan Aziz Vukolas Kilisesi’nde gerçekleşen ödül töreni oldukça görkemli geçti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan törende Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da ödül almaktan mutlu olduklarını dile getirdi.
Başkan Cevat Durak ve dedesi Hamza Rüstem’in 100 yıllık arşivini Karşıyaka Belediyesi’ne bağışlayan Mert Rüstem’e plaketlerini CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır verdi.
Başkan Cevat Durak Hamza Rüstem Fotoğraf Evi ile ikinci kez ödül aldıklarını belirtirken emeği geçenlere de teşekkür etti.

Yakın bir zamanda da ulusal olarak yayınlanan Özel Kalem Dergisi’nin düzenlediği “Yılın Yerel Yöneticileri ve Projeleri” yarışmasında Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak Kültür ve Sanat Etkinlikleri kategorisinde “Hamza Rüstem Fotoğraf Evi” projesiyle Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı ödülünü kazanmıştı

Türkiye’de tek fotoğraf evi olma özelliğine sahip olan Hamza Rüstem Fotoğrafevi, İzmir’in en köklü fotoğraf stüdyolarından birine sahip Hamza Rüstem’in adını taşırken yine Hamza Rüstem Fotoğrafhanesi’nin yaklaşık 100 yıllık bir geçmişe sahip arşiv ve koleksiyonunu da bünyesinde barındırıyor. Bu asırlık arşiv Karşıyaka Belediyesi tarafından değerlendirilerek Mavişehir’de bir fotoğrafevine dönüştürüldü. Fotoğrafevinde orijinal fotoğraf makineleri, fotoğraflar, fotoğrafik efemera çeşitli fotoğraf malzemesi ve ekipmanları sergileniyor Hamza Rüstem’e ait özel eşyaların yeraldığı bir salon, etnografik nitelikli tarihsel stüdyo, hatıralık eşya reyonu, mobil kamera Hamza Rüstem heykeli de mekanda bulunuyor.

Müze, Mavişehir karşısında Carrefour-Sa alışveriş merkezinin tam karşısındaki adresinde ziyaretçilerini ağırlıyor.








Okunma: 1088
Okunma: 1088












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)