ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Konak Belediyesi ve KIBATEK’ten dünyaya barış, sevgi ve hoşgörü mesajı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 3.12.2011    


Konak Belediyesi ve KIBATEK’ten dünyaya barış, sevgi ve hoşgörü mesajı

Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi, Türkçemizin uluslararası dil-edebiyat-çeviri platformu olan KIBATEK (Kıbrıs-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu) projeleri arasında yer alan en önemli etkinliklerden birisi olan ’28.Uluslararası Edebiyat Şöleni’ne ev sahipliği yaptı. Konak Belediyesi, KIBATEK Yönetim Kurulu, KKTC İzmir Konsolosluğu, Ege Kültür Vakfı, Bosna-Hersek Fahri Konsolosluğu, Kıbrıs Türk Kültür Derneği (KTKD) Genel Merkezi ve İzmir Şubesi ile Yaşar Üniversitesi işbirliğinde gerekleştirilen ve birçok kuruluşun destek verdiği şölen uluslararası ve kültürlerarası diyaloğu edebiyatın evrenselliğiyle pekiştirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Onur Konuğu olduğu 28.Uluslararası Edebiyat Şöleni Kıbrıslı sanatçı Dervişe Güneyyeli’nin Kutlu Dans Gösterisi ve Grup Jetigen’in renkli danslarıyla başladı. Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova,KKTC, Romanya, Slovenya, Yunanistan ve Türkiye’nin katıldığı etkinlikte KIBATEK yayınları sergisi de ziyaretçi akınına uğradı.

KIBATEK Onursal Başkanı Feyyaz Sağlam, KKTC temsilcilerinden Şirin Zaferyıldızı ve Bosna-Hersek’ten Edina Solak’ın gerçekleştirdiği programın sunuculuğunu İpek Zengin yaptı. Protokol Konuşmalarını Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar, Bosna-Hersek Fahri Konsolosu ve Türkiye Bosna-Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı A. Kemal Baysak, Ege Kültür Vakfı Başkanı Azra İnmeler, KIBATEK Derneği Genel Başkanı Dr. Mevlüt Kaplan, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Nazım Sözer, Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan, KKTC Gazi Magusa Milletvekili Dr. Arif Albayrak, Irak Kerkük Milletvekili Fevzi Ekrem Terzi, Slovenya Çeviri Kurumu Müdürü Barbara Prognacik, Ahmet Yesevi Üniversitesi Öğretim Üyesi Sevil Piriyeva ile tüm katılımcı ülkelerin yazar, şair ve Türkologları gerçekleştirdi.

KIBATEK 28.Uluslararası Edebiyat Şöleni’nde düzenlenen Ödül Töreni’nde ise KIBATEK 2011 Uluslararası Edebiyat Ödülü KKTC’den Oğuz M. Yorgancıoğlu’na verildi. Kazakistan Yazarlar Birliği, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a kültür ve sanata katkısı nedeniyle Özel Ödül kaftan ve kalpak hediye etti.

Toplumların aydınlık bir geleceğe ancak kültür ve sanat ışığında ulaşabileceğini vurgulayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Edebiyat yaşadıkça sevgi, dostluk, barış, dayanışma ve hoşgörünün de yaşayacağını vurguladı ve şunları söyledi:

“Konak Belediyesi ve KIBATEK, her geçen yıl katılımın, kalitenin arttığı Uluslararası Edebiyat Şöleni ile dünyaya barış, sevgi ve hoşgörü mesajı veriyor. Kuşatılmışlıkların, sancıların, kavgaların, çatışmaların hüküm sürdüğü ve şovenizmin baş gösterdiği bir dünyada bu mesajların veriliyor olması gerçekten çok önemli. Bu şölenin dikkate alınması gereken bir özelliği de Türk dilinin her yerde yaşıyor olduğunu görmenin heyecanını yaşatmasıdır. Dünyanın en güzel, en saygın en çok konuşulan dillerinden biri olan Türkçenin, güzel mesajlarla,zaman zaman sevgiyle, mutlulukla; zaman zaman acı ve hüzünle ama ne olursa olsun kendi öz kültürüyle dünyanın birçok ülkesinde yaşıyor olması karşısında duyduğumuz heyecanı hep birlikte yaşıyoruz.”

KIBATEK 28.Uluslararası Edebiyat Şöleni’nin en büyük destekçisi olma özelliğiyle Konak Belediyesi, edebiyat dünyasını İzmir’de buluşturdu. Şölen kapsamında , KIBATEK Yönetim Kurulu ve tüm katılımcıları İzmir Mask Müzesi’nde ağırlayan Konak Belediyesi, Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi’nde kültür ve sanat ışığını dünyaya yansıttı.






Okunma: 1152
Okunma: 1152












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)