ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Zihinsel ve bedensel engellilerin hazırladığı ‘Hayata Renkli Dönüşümler’ isimli defile ayakta alkışlandı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 4.12.2011    


Zihinsel ve bedensel engellilerin hazırladığı ‘Hayata Renkli Dönüşümler’ isimli defile ayakta alkışlandı

Konak Belediyesi ile Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi’nin işbirliğinde Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen ‘Hayata Renkli Dönüşümler’ isimli etkinlik ve sanatçı Serap Yenici’nin muhteşem konseri Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Tamamı geri dönüşüm malzemelerinden zihinsel ve bedensel engellilerin hazırladıkları abiye, günlük kıyafet ve gelinlikler Rönesans Ajans’ın mankenleri ile zihinsel ve bedensel engelliler tarafından sunuldu. Cips ambalajından, kapaklardan, ameliyat eldivenlerinden, kartvizitlerden, çöp poşetlerinden, gazete kağıdından hazırlanan kıyafetler büyük ilgi gördü.



Bir sosyal sorumluluk projesi olan ‘Hayata Renkli Dönüşümler’ etkinliğinin sunuculuğunu şovmen –şarkıcı Mikrop ve Evrim Eylem’in üstlendiği gecede, ödüllü ve sıra dışı İzmirli ünlü kuaför Harun Cici’nin de saç tasarımları defileye ayrıcalık kattı. Büyük emekler verilerek, özveriyle hazırlanan etkinliğe destek verenlere de birer plaket verildi.

126 tekerlekli sandalye bağışlayan Amerikan firması LDS yetkilisi John Hunter’a da gecede bir teşekkür plaketi verildi. Hunter, “Çöpe attığımız atıklardan bu kadar güzel kıyafetlerin ortaya çıkartılmasına çok şaşırdım. Meğer ne kadar değerli malzemeleri çöpe atıyormuşuz” dedi. Hunter, “Defileyi izlerken eşime ‘artık mağazadan kıyafet almak yok’ dedim” diyerek salonu kahkahaya boğdu.



Duygusal anlar yaşandı

Sahneye koltuk değnekleriyle çıkan Ömür Çakın ise “Özgürlük nedir desem cevabınız ne olurdu” diye sordu ve onun bu soruya cevabı şöyle oldu:

“Benim için özgürlük; yürüyebilmek, koşabilmek, görebilmek, duyabilmek, konuşabilmek”

Kendi hislerini dile getiren Ömür Çakın, sözleriyle duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Genç kızın duygusal konuşması karşısında seyirciler gözyaşlarını tutamadı ve onu ayakta alkışladı.

Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi Başkanı Tülay Yenici, “Tamamı geri dönüştürülebilecek malzemelerle, zihinsel ve bedensel engellilerin el emeği ve göz nuruyla hazırladıkları abiye, günlük kıyafet ve gelinliklerden oluşan muhteşem bir defile hazırladık Bu Türkiye’de ilk kez oluyor. İki buçuk ayda hazırlanan kıyafetlere büyük emek verildi. 10 TL satışa sunulan biletlerden elde edilen gelir yine Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi çatısı altındaki kurslarda eğitim alan çocukların ihtiyaçları için harcanacak” dedi.



Engelim engel olmasın sana

İzmirli sanatçı Serap Yenici’nin de yer aldığı bu sosyal sorumluluk projesinde konuklar birbirinden güzel şarkılarla doyumsuz bir gece yaşadı. Ünlü besteci Özkan Turgay’ın bestelediği, Serap Yenici’nin sözlerini yazdığı Konak Belediyesi için yapılan ‘Konaklıyız Konaklı’ şarkısına bütün salon eşlik etti. Gece için özel olarak İstanbul’dan gelen Özkan Turgay da piyanosuyla Yenici’ye eşlik etti. Down sendromlu Nilay Süren (25) ise sahneye çıkarak hem güzel şarkıcıya eşlik etti hem de dans ederek konserin keyfini çıkardı. Gecenin sonunda yine Yenici’nin sözlerini yazdığı, Turgay’ın bestelediği geceye özel olarak hazırlanan ‘Engelim engel olmasın sana’ şarkısı büyük beğeni topladı.








Okunma: 2298
Okunma: 2298












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)