ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Karşıyaka’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında açılan sergi ilgi gördü

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 6.12.2011    


Karşıyaka’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında açılan sergi ilgi gördü

Karşıyaka Belediyesi, İzmir İş Eğitim Merkezi ve Karşıyaka İş Okulu’nun ortaklaşa yaptığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında açılan resim sergisi Karşıyaka Çarşı Sanat Galerisi’nde görücüye çıktı.

İlk günden büyük ilgi gören sergi, 16 yaş ve üzeri zihinsel engelli öğrencilerin hazırlamış olduğu resimlerden ve değişik el ürünlerinden oluşuyor. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından açılan serginin açılışına Karşıyaka Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Kadın Danışma Merkezi Üyeleri, Karşıyaka İş Okulu öğrencileri ve velileri, İzmir İş Eğitim Merkezi yetkilileri katıldı.

Açılışı yapan Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ayfer Çalışkan konuşmasında; Belediye’nin engelliler ile ilgili yaptığı çalışmalardan bahsetti. Sosyal Yaşam Merkezi’nin müjdesini veren Çalışkan “Eski lunapark alanında ‘Engelsiz Cafe’ açılacak. Seneye 3 Aralık’ta kahvaltımızı yeni kafeteryamızda yaparız. Sosyal Yaşam Merkezi’nde de engelliler için bir yer ayrılacak” dedi.

Daha sonra söz alan Müdür Oktay Serin; “Engelli öğrencilerimizin farkındalık yaratması amacıyla bu sergiyi açtık. Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat Durak’a engellilere göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi böyle sergilere teşvik edip toplumla iç içe yaşamalarını sağlamalıyız” dedi.

Çarşı Sanat Galerisi’nde açılan sergi 12 Aralık’a kadar devam edecek.






Okunma: 1125
Okunma: 1125












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)