ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
KIBATEK’ten Tartan’a şiirli ziyaret

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 9.12.2011    


KIBATEK’ten Tartan’a şiirli ziyaret

Her geçen yıl artan katılımla dünyanın sayılı edebiyat etkinliklerinden biri haline gelen KIBATEK Uluslararası Edebiyat Şöleni’nin 28’incisi Konak Belediyesi’nin katkısı ve desteğiyle gerçekleşti. Dört gün süren şölenin en kapsamlı ve renkli etkinliği Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi. İzmir Mask Müzesi’ni gezen, Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde etkinliklerine devam eden KIBATEK Yönetim Kurulu ve konuklar, Başkan Tartan’ı makamında ziyaret etti. Bosna-Hersek Fahri Konsolosu ve Türkiye Bosna-Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı A. Kemal Baysak başta olmak üzere, KIBATEK Onursal Başkanı Feyyaz Sağlam, KIBATEK Derneği Genel Başkanı Dr. Mevlüt Kaplan, katılımcı ülkelerin milletvekilleri, dernek başkanları ile şairler, yazarlar ve çevirmenler, Başkan Tartan ile bir araya gelerek kültür ve sanata verdiği önemden dolayı teşekkürlerini iletti.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, verdiği mesajlarla önem taşıyan bir etkinliğe katkı sağlamaktan onur duyduklarını belirtti ve şunları söyledi:

“KIBATEK Edebiyat Şöleni, yıllar geçtikçe yeni katılımcılar, yeni fikirler ve yeni etkinliklerle bir kartopu gibi büyüdü; büyümeye de devam edecek. Bu açıdan bakınca gelecek yıl daha güzel, daha iyi bir etkinliğin bizi beklediğine şüphe yok. Edebiyat Şöleni’nde Konak Belediyesi ve KIBATEK, kültür sanat ışığıyla dünyaya barış, hoşgörü, sevgi mesajları verdi.”

Bosna-Hersek Fahri Konsolosu A. Kemal Baysak, Başkan Tartan’ın sadece Balkanlara değil tüm Türk dünyasına destek verdiğini vurguladı ve “Çalışmalarının dozunu her geçen gün arttırarak bize destek oldu ve olmaya devam ediyor. Sadece belediye başkanlığı değil, milletvekilliği ve bakanlık dönemlerinden itibaren bizim yanımızda olan Sayın Dr. Hakan Tartan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Kültür ve sanatın aydınlatan, birleştiren etkisinin bir kez daha vurgulandığı buluşmada Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kendi şiirlerinden birini okudu. Başkan Tartan’a teşekkür ziyaretinde, konuklar ülkelerini simgeleyen hediyeler getirdi. Hurma armağan eden Kerküklü şair Şemsettin Kuzeci okuduğu geleneksel hoyrat ile dikkat çekti. Başkan Tartan’a yazılmış hoyrat şu dizelerden oluştu:

“Al buradan tart Ana
Kalbim armağan olsun
Tartan’a”






Okunma: 1121
Okunma: 1121












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)