ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Arkeolojinin gizemli dünyası bu sergide

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 9.12.2011    


Arkeolojinin gizemli dünyası bu sergide

Ege Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen 4. Uluslararası Ege Art Sanat Günleri, Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğraf Evi’nde açılan “Arkeolojinin Gizemli Dünyası” isimli sergi ile açıldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın da katıldığı sergi 25 Aralık 2001 tarihine kadar gezilebilecek. Üniversite olarak sanata önem verdiklerini belirten Rektör Yılmaz “ Arkeolojik kazıları yapanlar yaşadıkları farklı ortamı çok iyi bilirler. Bu kazılarda elde edilen bilgiler ile geçmişimizdeki bilinmeyenler aydınlanır. Sanat Günleri etkinliklerimiz farklı etkinliklerle sürecek. Destek olan, emek veren herkese teşekkür ediyorum.” Dedi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ta Hamza Rüstem Fotoğraf Evi’nde hazırlanan sergi alanında açılan ikinci serginin olduğunu belirterek “İzmir’e kazandırdığımız bu tesisler önemli bir eksikliği gideriyor. Üniversitemizin sergisine ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Her zaman işbirliği içinde olmaya hazırız.” Dedi. Rektör Candeğer Yılmaz daha sonra katkıları nedeniyle Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a plaket, sergiye katkı koyan kazı başkanlarına da teşekkür belgesi verdi.

Sergide ülkemizin farklı 14 ayrı bölgede yıllardır sürdürülen kazılar sırasında çekilen fotoğraflar ve kazılarla ilgili bilgiler yer alıyor.






Okunma: 1024
Okunma: 1024












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)