ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
‘EgeArt Genç Sanat Resim Yarışma Sergisi ve Ödül Töreni’ ilgiyle izlendi

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 13.12.2011    


‘EgeArt Genç Sanat Resim Yarışma Sergisi ve Ödül Töreni’ ilgiyle izlendi

9-25 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘4. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri’ kapsamında düzenlenen ‘EgeArt Genç Sanat Resim Yarışma Sergisi ve Ödül Töreni’ Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene; Konak Belediyesi Başkan Vekili Nejdet Durmuş, Rektörü Candeğer Yılmaz, yabancı sanatçılar, üniversite öğrencileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Resim yarışmasında ilk üçe giren; Barış Yılmaz, Serdar Yılmaz ve Atilla Develioğlu’na katılım sertifikalarının yanı sıra para ödülleri de verildi. Törende 4. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri’ne destek verenlere de teşekkür belgeleri sunuldu. Konak Belediyesi Başkan Vekili Nejdet Durmuş, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan adına verilen teşekkür belgesini aldı.

33 Türk üniversitesinin güç birliği sergisi

Sanatı her yönüyle İzmirlilerle buluşturmayı amaçlayan EgeArt Sanat Günleri’nde, 18 ayrı kültür merkezi ve sergi salonunda, Türk ve yabancı sanatçılarının eserleri sanatseverlerle buluşacak. Rektör Yılmaz, Ege Üniversitesi’nin Türkiye’nin dördüncü, Ege Bölgesi’nin ise ilk kurulan üniversitesi olma sorumluluğuyla bölgenin ve kentin bilimsel, kültürel ve sanatsal gelişimine katkıda bulunmayı amaçladığını ifade etti. Yılmaz, “Sergide 33 Türk üniversitesinden öğretim üyelerinin birikimleri paylaşılıyor. Sergi, tüm öğrencilere örnek olma amacı güdüyor. Ustadan çırağa deneyim aktarılıyor. Bu sergi bir yerde güç birliği sergisidir. Anlamak istemeyenlere selam olsun” dedi. Sponsor bulmanın çok önemli ve zor olduğunu da belirten Candeğer Yılmaz, kendilerine sponsor olan, destek veren Konak Belediyesi’ne ve diğer destekçilere teşekkür etti.

25 Aralık tarihine kadar açık kalacak olan sergi, İzmirli sanatseverler tarafından izlenebilecek.

4. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri boyunca düzenlenecek tüm paneller, konferanslar, söyleşiler, sahne gösterileri, film gösterimleri ücretsiz olarak İzmir’in 18 farklı noktasında bulunan kültür merkezi ve sergi salonlarında İzmirlilerin beğenisine sunulacak.






Okunma: 1585
Okunma: 1585












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)