ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Bayraklı Belediyesi 2012 Şiir Ödülü Yarışması

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 14.12.2011    


Bayraklı Belediyesi 2012 Şiir Ödülü Yarışması

Genç şairleri ödüllendirerek Türk Edebiyatına yeni şiirler kazandırmak isteyen Bayraklı Belediyesi, öykü yarışmasından sonra şiir yarışmasını da hayata geçiriyor. Ünlü şair-yazar Ataol Behramoğlu’nun da jüri üyesi olacağı yarışma için başvurular 15 Aralık’ta başlıyor.

Bayraklı Belediyesi şiir yarışması düzenliyor. Tema sınırlaması olmayan şiir yarışmasına 1985 ve daha küçük yaşlardaki genç şair adaylarına açık olacak. Başvurular 15 Aralık 2011 günü başlayacak, 15 Şubat 2012’de sona erecek. Eserler Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne elden veya kargo yoluyla teslim edilecek.

Bayraklı Belediyesi’nin öykü yarışması ödül töreninde bir şiir yarışması yapılmasını istediğini ve hayata geçtiğini kaydeden Başkan Hasan Karabağ, “Yarışmayı kazanan ve yayınlanmaya değer görülen eserleri bir kitapta buluşturma fikrimiz vardı. Şiir yarışmasının bitmesinin ardından içinde öykü ve şiirlerin bulunduğu bir edebi eseri hayata geçireceğiz” dedi.

Başvuru süresinin dolmasının ardından Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, şair-yazar Ataol Behramoğlu, eğitimci-şair-yazar Asuman Susam, şair-eleştirmen Ersun Çıplak, şair-yazar Fergun Özelli, şair-yazar Gültekin Emre, şair M. Sadık Kırımlı, eleştirmen-yazar Sabit K. Bayıldıran ve şair-yazar Zeynep Uzunbay’dan oluşan seçici kurul başvuruları tek tek değerlendirecek. Ödül töreni 21 Mart 2012’de gerçekleştirilecek. Şiir yarışması birincisi 2 bin TL’lik ödülün de sahibi olacak.
BAYRAKLI BELEDİYESİ 2012 ŞİİR ÖDÜLÜ YARIŞMASI

1) Bayraklı Belediyesi Şiir Yarışması’nın Amacı: Genç şairleri ödüllendirerek, Türk Edebiyatına ve şiirimize katkılarının arttırmaktır.

2) Yarışma Koşulları:

- Yarışmaya adayların kendilerinin başvuruda bulunması şarttır.
- Yarışmaya katılacak şiirler için konu tema ve dize sınırlaması yoktur.
- Yarışmaya başvuracakların 1985 doğumlu ve daha küçük yaşta olması
gerekir.
- Ölmüş kişiler aday gösterilemez. Adaylık için başvuran kişi bu başvurudan sonra ölmüş ise değerlendirmeye alınır, kazanırsa da ödülü yasal mirasçılarına ödenir.
- Bayraklı Belediyesi 2012 Şiir Ödülü Yarışması’nı kazanan kişi, daha sonraki yıllarda farklı dallarda Belediyemizce açılacak yarışmalara ödül için başvuramaz.
- Şiirlerin altına isim yerine rumuz yazılacaktır.
- Başvuru yazısına katılımcının adı soyadı, kısa öz geçmişi, posta adresi, varsa e-mail adresi yazılmış olmalıdır. Nüfus cüzdanı fotokopisini ve başvuru formunu kapalı bir zarfla üzerine rumuzunu yazarak şiirleri ile birlikte Bayraklı Belediyesi 2012 Şiir Ödülü Yarışma Sekreterliği' ne (posta ile değil) kargo ile gönderecektir.
- Adaylık için başvuru süresi, 15 Aralık 2011 sabah saat 08:00’de başlar 15 Şubat 2012 akşam 17:00’de sona erer.
- Bayraklı Belediyesi 2012 Şiir Ödülü Yarışması’nı değerlendirmek üzere tek bir seçici kurul oluşturulur. Seçici kurul 9 kişiden oluşur. Seçiciler Kurulu’ndan ayrılan kişinin yerine ödül sekreterliği yeni bir seçici üye seçer.
- Yarışmaya katılanlar, 21 Mart 2012 ödül töreni gecesi tören salonunda bulunmayı da baştan taahhüt ederler. Ödül kazananların ulaşım ve konaklamaları kendilerine aittir.
- Yarışma sonuçları dereceye girenler www.bayrakli.bel.tr/ Internet adresimizden kamuoyuna duyurulacaktır.


BAŞVURULARIN KOŞULLARA UYGUNLUĞUNUN İNCELENMESİ


1- Yarışma sekreterliği koşullara uygun olmayan başvuruları belirler.
2- Biçim açısından yönetmeliğe uygun olan tüm şiirler, Seçiciler Kurulu’na sunulur.
3- Ödül, bir tek kişiye verilir.
4- 2012 yılı ödül tutarı 2.000.- TL’dir.
5- Ödül almayan ama Seçiciler Kurulu’nca yayımlanmaya değer görülen şiirler Kurşun Kalem Edebiyat Dergisi Mayıs - Haziran 2012 sayısında yayımlanacak.
6- Bayraklı Belediyesi 2012 Şiir Ödülü Yarışması Seçiciler Kurulu şu kişilerden oluşur: Ataol BEHRAMOĞLU, Asuman SUSAM, Ersun ÇIPLAK, Fergun ÖZELLİ, Hasan KARABAĞ, Gültekin EMRE, M. Sadık KIRIMLI, Sabit K. BAYILDIRAN, Zeynep UZUNBAY
7- Yarışmaya Başvuru Adresi:
Bayraklı Belediyesi 2012 Şiir Ödülü Yarışması
Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
1642 Sokak No:4
Bayraklı-İzmir

9. Ödül Sekretaryası:

Bahar Atan (Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürü)
Mine Ömer (Kurşun Kalem Edebiyat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni)

10. İletişim için: 0232 371 61 63






Okunma: 2765
Okunma: 2765












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)