ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Müzik Bayraklı’da dinleri buluşturdu

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 19.12.2011    


Müzik Bayraklı’da dinleri buluşturdu

Bayraklı Belediyesi, Aziz Antuan Katolik Kilisesi ve İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından ''Tüm dinlerin ortak dili müzik'' adıyla gerçekleştirilen yeni yıl konseri büyük beğeni topladı. Konserin dostluğa, kardeşliğe ve barışa çağrı amacını taşıdığını belirten Başkan Hasan Karabağ, “Dinler arası diyalog dünya barışına katkı sağlıyor” dedi.

Konseri Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer, İzmir'deki fahri konsoloslar, Bayraklı Belediye Başkan Vekili Münir Demir ve kentte yaşayan farklı dinlere mensup vatandaşlar izledi.

Geçirdiği ameliyat nedeniyle evinde dinlenen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın gönderdiği mesajı Başkan Danışmanı Hatice Tatlı okudu. Konserin dostluğa, kardeşliğe ve barışa çağrı amacını taşıdığını belirten Başkan Hasan Karabağ, “Dinler arası diyalog dünya barışına katkı sağlıyor. Konserin dünyadaki dinler ve medeniyetler arasında köprü kurmasını umuyorum'' diye konuştu.

Kilise çatısı altında müziğin, dostluğun ve kardeşliğin gücüyle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek sözlerine başlayan Rahip Paolo Pugliese, “25 Aralık, Hristiyan dünyasında Noel Bayramı olarak kutlanıyor. Noel ve tarih boyunca yurdundan uzak kalan Hz. İsa'nın hatırası, sanat ve müzik dünyası için ilham kaynağı olmuştur. Bu Noel konseri de bizleri bir kez daha bir araya getirdi. Bu nedenle çok anlamlı'' diye belirtti.

Konuşmaların ardından İzmir Devlet Opera ve Balesi ile İzmir Kadınlar Filarmoni Orkestrası sahne aldı. Şef Ali Hoca yönetiminde solistler Derya Kırcalı, Evrim Keskin ve Kadriye İncearap repertuarı İtalyanca ve İngilizceden oluşan yeni yıl şarkılarını seslendirdi. Kilisede bir araya gelen farklı dine mensup vatandaşlar konseri büyük bir ilgi ve merakla dinledi.






Okunma: 1178
Okunma: 1178












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)